Uniwersytet Wrocławski - studia uzupełniające mgr

Temat przeniesiony do archwium.
Witam,
Mam pytanie do studentów studiów uzupełniających magisterskich dziennych oraz zaocznych dot. zdawalności na studiach mgr, czy dużo osób odpada na studiach uzupełniających? Moje drugie pytanie to - jak wygląda sytuacja z dostawaniem się na studia wieczorowe, np. czy można wybrać dwa seminaria jeżeli nie dostanie się np na językoznawstwo to można iść na literaturę brytyjską, czy wówczas trzeba przejść dwie rozmowy kwalifikacyjne?
Na studiach magisterskich, szczerze mowiac, nie slyszalem, by ktokolwiek kiedykolwiek odpadl - no chyba, ze sam zrezygnowal. Studia mgr uzup. nie sa przerazliwie trudne - to sa raczej studia nastawione na rozwoj zainteresowac akademickich, wiec wiekszosc przedmiotow juz jest tym, co nas w miare interesuje.

Kwalifikacja na studia mgr wieczorowe byla zazwczaj na podstawie sredniej z egzaminu wstepnego. Jesli ktos mial dobra srednia, to zazwyczaj dostawal sie na seminarium, na ktore chcial. Ale to tez wszystko kwestia dogadania sie z prowadzacym dane seminarium - zawsze mozna probowac przeniesc sie z jednego sem. na drugie. To sum up: nie trzeba podchodzic do dwoch rozmow kwalifikacyjnych.

pzdr.
Dzięki, twoja odpowiedź na moje pytanie jest bardzo wyczerpująca, o to mi dokadnie chodziło. Jakbyś mógł mi jeszcze napisać jak wygłada sytuacja z rozkładem zajęć na studiach mgr wiecz to byłbym wdzięczny. Z tego co widziałem na stronie internetowej IFA UWr to zajęcia są w piątki i soboty, ale co tydzieć czy co dwa tygodnie? Czy sytuacja przedstawia się podobnie jak na studiach zaocznych tzn w formie zjazdów co dwa tygodnie...

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie