filologia- Uniwersytet Opolski

Temat przeniesiony do archwium.
Hej! Nie mam już zbyt dużo czasu, żeby zdecydować się na wybór studiów. Czy ktoś studiujący na UO mógły napisać mi cokolwiek o filologi na tej uczelni, nie znam nikogo kto się tam właśnie wybrał a na forum nie ma zbyt wielu informacji. Interesuje mnie fil.angielska i romanistyka.Proszę o kontakt :))

moj nr [gg]
ostatnio duzo slyszalam a miedzy innymi ze to porazka tam studiowac... ze studia do kitu? piszcie obecni studenci jak jest. jak cos ja sie dostałam i nie wiem , isc???
hej
która byłaś na liście? i ile przyjmują? ja jestem na liście ale nie wiem jaki jest limit!
byłabym wdzięczna za odpowiedź
pozdrawiam
Calkiem niezla jest fil. ang. na UO i to mowie ja - absolwent konkurencyjnej anglistyki we Wroclawiu:) Tak na serio, to fil. ang. to UO oferuje bardzo dobry poziom, wiele fajnych i ciekawych kursow. Chyba wiec warto tam studiowac.

pzdr.
ja tam nie jestem na jakims poczatku listy, mialam 88 pkt. Mam nadzieje ze to cos pomoze:) ale prawdopodobnie moje miejsce sie zwalnia :)
naprawde? bo jak zobaczyłam ze chwala sie tam w opisie filologii nie osiagniecami a jedynie milą obsługa w punkcie ksero to zwatpiłam:P
co do obsługi w punkcie ksero to jedna wielka sciema;p co do reszty to, jako student, moge określić w samych superlatywach. atmosfera genialna - jesli chodzi o ludzi na roku, mialem wielkie szczescie, ze trafilem na takich a nie innych. Co do wykładowców - spoko, jest pare "kwiatków", ale ogolnie to trzymają poziom. Kursy rzeczywiście są ciekawe. Można się wpasować ze swoimi zaintersowaniami.
Na zakończenie dodam, ze nie chyba, ale na pewno warto studiować w Opolu
pozdro 600 ;)
hej, mam pytanie odnośnie UO. Jakich przedmiotów wymagają jeśli chodzi o mature (oprócz rozszerzonego angielskiego oczywiście) i jakie mniej wiecej są progi punktowe jeśli chodzi o dzienną filologie??
Czy UO posiada dobra filologie angielska? Co myslicie na temat tego uniwersytetu?
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa

Zostaw uwagę