Lingwistyka Stosowana na UAM

Temat przeniesiony do archwium.
Witam wszystkich serdecznie! :)

Swoje pytanie kieruję głównie do studentów lingwistyki stosowanej na UAM :). Chodzi mi o języki: niemiecki i angielski. Co oznacza, że niemiecki jest językiem wykładowym? Bo nie do końca rozumiem... Czy mógłby ktoś mi to wyjaśnić? Jestem zainteresowana tą uczelnią i wolałabym wszystko co ważne wiedzieć wcześniej :).

Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedz! :)
też mnie to ciekawi, czytałam na stronie ling stos UAM'u i wyraźnie jest napisane, że wykładowy to niemiecki. ( a wielka szkoda :( )
Zgadza się, niemiecki jest językiem wiodącym - zajęcia są po niemiecku (przynajmnije część), omawia się też np. literaturę niemiecką.
Moja koleżanka skończyła UAMową lingwistykę stos., pracę magisterską też pisała po niemiecku.
Hmm... to ja zostanę jednak chyba przy filologii angielskiej ;/. Bardzo chcę studiować właśnie w Poznaniu, ale nie chcę, aby niemiecki był tym językiem wiodącym ;/...

bardzo dziękuję za informacje :)
Ja wybieram sie na lingwistyke stosowana do Poznania...Jest moze tutaj tez ktos chetny na ten kierunek? Ile % po maturze ;/ zdawalam ang i niemi rozszerzony ale boje sie ze sie nie dostane ;/
rozmawialam z kilkoma osobami z lingwistyki (sama jestem na filologi ang UAM) i powiem ze angieslki jest tam troche po macoszemu traktowany-tak bynajmniej narzekaja. mieli chyba pol roku fony, a moze i w ogole jej nie bylo, a to bardzo wazne. poza tym nie wiem jak to mozliwe ale jesli zdaja ustny z ang to moga mowic dowolnym akcentem, co oznacza ze sie nie ucza zadnego tak naprawde :) niemiecki jest na poziomie:) w koncu to UAM :P
szkoda że nie ma ling-stos ale z przewagą angola .. :(
Puenta88 a jak jest z angielskim na filologii angielskiej? ;> Bo w 2009 zdaję maturę i mam zamiar składać papiery na UAM na ten kierunek i jestem ciekawa poziomu :)
A może jest jeszcze inny student, który mógłby ocenić tą uczelnię i ten kierunek?? :)
Wykladowy na lingwistyce jest niemiecki ;] ja sie tam wybieram ;] za tydzien sie okarze czy sie dostalam ;/ jest moze ktos kto tez sie tam wybiera?
ja się wybieram na LS w tym roku - ile miałaś z matury % ?
mam dylemat.... dostalam się na lingwistykę (niem-ang) na uw i na uam. teraz nie wiem która uczelnię wybrac bo o obu słyszałam różne rzeczy. czy ktoś mógłby mi doradzić bo mam mętlik w głowie, a czasu dość mało na decyzję. byłabym wdzięczna:)
Też dostałam się na oba, ale idę na UW.
Różnica między tymi dwoma uczelniami jeśli chodzi o LS jest taka, że w Poznaniu tylko niemiecki jest językiem wykładowym, w tym języku prowadzona jest większość zajęć, a angielski, jak już ktoś wspomniał jest w dużym stopniu 'olewany'. Na UW wybierasz (a właściwie już wybrałeś/łaś) język wiodący, a wybór jest w dodatku spory. Ale z tego co zrozumiałam wypowiedzi studentów LS na UW wcale nie masz więcej zajęć z tego języka, niż z drugiego, tyle tylko, że piszesz w nim pracę magisterską (o czym dowiedziałam się już PO zakończeniu rejestracji i najbliższe 5 lat będę sobie pluć w brodę...)
hej;) chciałabym się dowiedziec czegoś wiecej o lingwistyce na UW, ang-niem. Ile % trzeba miec zeby się tam dostac?? i czy duzo jest osób na 1 miejsce? i w ogole czy jest ciężko bo słyszalam juz różne opinie i nie wiem ktorych słuchac...pozdrawiam
co będziie lepsze filologia ang, a poźniej na którymś roku dodatkowo filologia germanska czy od razu lingwistyka?
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - tłumaczenia

Zostaw uwagę