UAM - opinie

Temat przeniesiony do archwium.
Witam! Ciekawa jestem różnych opinii o UAM :). Czy warto iść na tą uczelnię? (Mnie interesuje filologia angielska). Będę bardzo wdzięczna za wszystkie komentarze :).
w końcu najlepsza filolgia angielska w Polsce ;)
choć student poniżej 3 roku licencjatu pewnie tego nie odczuje.
Pozdrawiam

PS. Temat na forum już był gdzieś.
a atmosfera typu: ironia i dwulicowosc?
Nie za bardzo odczułam, ale przyznaję, że gruba skóra na uamie się rpzydaje, bo nikt po głowie nie głaszcze.
chyba na żadnym uniwerku 'po głowie nie głaszczą' a to dobra szkoła życia ;p
Właśnie skończyłam pierwszy rok i muszę powiedzieć, że nie było czasu na lenistwo. Oczywiście jeśli chcesz w miarę pozaliczać wszystko w terminach. Ja mam 3 poprawki na wrzesień, ale to i tak mało. Niektóre osoby mają po 5-6. Nie chcę Ci zniechęcać, bo to naprawdę dobra filologia (najlepsza w Polsce), ale taka prawda. Trzeba się uczyć systematycznie i ciągle coś jest do roboty. Ogólnie jeśli chodzi o atmosferę to zależy od wykładowców i ćwiczeniowców, ale ja mam dość pozytywne wrażenia pod tym względem, może tylko poza historią Anglii i USA :) Nie wiem do końca czy to prawda, ale istnieje rozpowszechniona opinia, że w grupach brytyjskich atmosfera pracy jest niemiła w przeciwieństwie do amerykańskich. Ale to pewnie zależy od ludzi a nie wybranego (bądź narzuconego) akcentu. Ja jestem w amerykańskiej grupie i muszę przyznać, że trafiłam na świetnych ludzi :)
Hmm... Zaczynam się obawiać... Ale jeszcze nie wiem jak pójdzie mi matura, bo przecież mogę się tam wcale nie dostać... ;). Nie boję się nauki, lubię siedzieć nad książkami (tylko jeżeli chodzi o angielski ;P), boję się jedynie tego, że zostanę w jakiś sposób zniechęcona (myślę o wykładowcach).
ja czytałam różne fora i ogólnie opinia jest taka, że atmosfera jest ok:D w październiku się przekonam ]:->
trochę o anglistyce na UAM-ie jest na tym forum:
http://www.uampoznan.fora.pl/
http://ifa.dziejma.pl/

Oficjalne nieoficjalne forum studentów IFA.
Na tym forum IFA nic się nie dzieje
Rzeczywiście, niewiele ;)

Mam cichą nadzieję, że przyszli studenci, którzy w tym roku zaczną swoją przygodę z tym uniwersytetem napiszą jakie jest ich pierwsze wrażenie :). Podaję mój numer gg gdyby ktoś znający tą uczelnię chciał podzielić się wrażeniami: 7742215(zawsze niewidoczna ;])
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Studia językowe

»

Pomoc językowa - tłumaczenia