NKJO czy Uniwersytet???

Temat przeniesiony do archwium.
Proszę o opinie, gdzie lepiej studiwać w NKJO czy na uniwerku???
wszystko zalezy jakie masz plany na przyszlosc. Co chcesz osiagnac?
Dokładnie tak jak pisze terri. Jeśli chcesz zostać nauczycielem to jak dla mnie kolegium jest lepszym wyborem niż uniwersytet.
Też mam parę pytań, co do tej szkoły... Mam nadzieję, że ktoś mi na nie odpowie...
Zależy mi, żeby dostać się do tej szkoły, bo wiążę moją przyszłość z nauczaniem.

Czy wiecie może, na ile trzeba napisać maturę rozszerzoną, żeby mieć jakieś szanse na dostanie się? A co z maturą ustną? Konieczna jest rozszerzona, czy podstawowa?

Jeszcze chciałam prosić, czy ktoś może mi opowiedzieć, jak wyglądają tam studia zaoczne(bo prawdopodobnie po maturze będę musiała iść do pracy...) i czy łatwiej jest się dostać na zaoczne i (niestety) płacić, czy próg przyjmowania będzie taki sam?

Bardzo proszę o odpowiedzi.

Pozdrawiam!
A do jakiego kolegium chcesz składać papiery?? Myślę że na studia zaoczne jest się łatwiej dostać niż na dzienne a co do matury rozszerzonej to zawsze lepiej ją zdać a nóż się Ci przyda :)
Chodzi mi konkretnie o Nauczycielskie Kolegium Języków Obcych w Bydgoszczy:)
A to nie bardzo pomogę :) ale może na stronce kolegium coś będzie albo ktoś kto tam studiuje się wypowie :)

Pozdrawiam
No właśnie mile widziane będą komentarze osób, które tam studiują:), bo na stronie nie ma informacji, które mnie interesują.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie