Witam, mam kilka pytań odnośnie lingwistyki stosowanej na UW, konkretnie interesuje mnie kierunek z pierwszy angielskim, drugim hiszpańskim. Jak wygląda próg (181,5 aktualne?)? Na jakim mniej więcej poziomie jest język hiszpański? Czy generalnie ciężko tam przeżyć ;p? Przeglądalam dużo tematów o lingwistyce aczkolwiek raczej nie ma tematów odnośnie kombinacji ang-hiszp :P.. Więc będę wdzięczna za wszelkie informacje na temat tego kierunku :)
Pozdrawiam :)
Ja mogę tylko powiedzieć, że 181 pkt. nie jest do końca aktualne, w tym roku próg wynosił 188 pkt. w I turze, a ostatecznie - 183 pkt.
A na kombinacji z wiodącym hiszpańskim 181 pkt w I turze, a ostatecznie to nie wiadomo...
cicatriz
01 paź 2008
Dziękuję za odpowiedź :) a studiujesz może na tym kierunku? Bo chciałabym dowiedzieć się czegokolwiek więcej bo mam coraz więcej wątpliwości czy warto tam iść :x
nat!
01 paź 2008
A ja powiem tylko tyle, że kombinacja ang-hiszp póki co na ILS-ie nie istnieje. Co prawda jakieś osoby składały tam papiery, ale zwykle na początku roku i tak przenosiły się do sekcji hiszp-ang. Tak już jest. Nie wiem dlaczego.
cicatriz
02 paź 2008
o kurcze.. no to fatalnie :x.. a nie wiadomo dlaczego nie istnieje ???