Wszechnica Polska Warszawa

Temat przeniesiony do archwium.
Przeglądając ostatnio oferty studiów w Warszawie (filologia angielska) natrafiłam na szkołę o nazwie Wszechnica Polska Szkoła Wyższa Towarzystwa Wiedzy Powszechnej www.wszechnicapolska.edu.pl.

Czy ktokolwiek z Was słyszał o takiej uczelni, a jeśli tak, to jakie opinie??
Czy podjęcie tam "studiów" ma sens (poziom)? Proszę o opinie.
Ponawiam pytanie poprzedniczki i proszę o opinie osób tam studiujących???
Nigdy w życiu nie wybierajcie tej szkoły! Miałam z nią niezłe zatargi i przeżycia i uwierzcie mi nie warto!!!!
a coś więcej na ten temat możesz powiedzieć?
Zatargi finansowe? Czy dot. nauki? Czy tam się odbywa jakaś nauka?? Nie wiem czy tracić czas... PROSZĘ O KONTAKT. [email]
Beznadzieja ta Wszechnica. POza tym uczy tam tam taka Agnieszka czy Anna Kurzela czy jak jej tam - zlosliwa i w dodaku sama wiecznie sie we wszystkim myli. NIe warto... idz gdzies gdzie przede wszystkim maja magistra.
Ja mam zupełnie inne odczucia co do poziomu Wszechnicy i co do mgr Kurzeli.
Uważam, że ma rozległą wiedzę, poza tym jest bardzo sympatyczna. Ostatnio szkoła została znacznie unowocześniona.
btw mgr Anna Kurzela - nigdy nie miałem LEPSZEGO nauczyciela grammar. an_ann..., czy jak ci tam, najpierw naucz się pisać po... polsku, a później ew. krytykuj innych, nawet tych posługujących się angielskim na najwyższym poziomie, czyli nauczycieli takich jak pani Anna Kurzela. Dzięki takim nauczycielom jak mgr Kurzela, Wszechnica Polska, nawet z takimi studentami jak ty, trzyma FASON!
Poziom filologii angielskiej jest naprawdę WYSOKI! - łatwo jest się dostać (bez egzaminów wstępnych), ale tak samo łatwo wylecieć, już po pierwszej sesji...
Szkoła warta polecenia, jeśli nastawiasz się na naukę.
RACJA! ja mam z Anią Kurzelą konwersacje. REWELKA!!! - jest SUPER! Jednym słowem koleżanka annia musiała ostro podpaść - NIC SIĘ NIE ROBIŁO?:))
W tym roku z ponad stu osób na filologii ang. zostało 47... - to chyba jednak odbywa się nauka we Wszechnicy. Ci co liczyli na "przetrwanie" są w tej większości ze stu!
Cze sky.walker! (jeszcze raz, bo coś poprzedni wpis nie doszedł!) od kiedy musisz szlifować angielski?????? pewnie odkąd jesteś we wszechnicy, hihihihihi!, no dobra, dobra no more comments!, ...też tam jestem! (bo nie stać mnie na studia na UW, dostałam się na wieczorowe na UW, a tam czesne 7800 zeta/semesttr!, no i wyladowałam we wszechnicy!) - sky.walker!, ten "fason wszechnicy", to taki żarcik, tak??;) ale co do Ani Kurzeli 100% prawda!
ludziska! we wszechnicy (filologia angielska) jest słownie jeden wykładowca dla którego warto tam być, czyli Ania Kurzela. Gramatyka w jej wykonaniu jest BEZ-BŁĘ-DNA! prawdziwy performance. Serio nie miałam lepszego nauczyciela! ale pozostali wykładowcy mocno przeciętni (chałturzą!, nie uczą, oblewają dla zasady). Z tą nauką we wszechnicy to DUŻA PRZESADA. wg zasady: mało płacisz, mało dostajesz! (ale ania ...super, super!)
a i jeszcze tobiasz c. jest ok! (literatura), ale poza tym, to wykładowcy (czytaj szkoła) to raczej ...denni:((
Myślę o filologii angielskiej we wszechnicy i mam pytanie:Czy trzeba koniecznie zdawać maturę z anga żeby studiować tam anglistykę.Z tego co tam czytałem to nic nie pisali o tym .Myśle o poziomie średniozaawansowanym.
Prosze o odpowiedź
hej, napiszcie coś więcej o filologii ang we Wszechnicy... Jaki poziom?Wykładowcy? W jakim języku są prowadzone wykłady? Jak wygląda przykładowy plan(o której kończą się zajęcia, dużo godzin na dzień?).
Ogólnie f-a we Wszechnicy jest OK. Wykładowcy też, ale są częste zmiany. Wszystko zależy od szczęścia - albo trafisz OK, albo nie! ;-)
Zajęcia teoretycznie powinny być in English, ale to teoria! Są też po polsku, jak ciężko dotrzeć do studenta w OBCYM języku. ;-))
Co do godzin zajęć, to różnie. Najlepiej wejdź na stronę WP www.wszechnicapolska.edu.pl i sprawdź plany.
Dzięki za informacje. Niestety teraz nie da się sprawdzić planów, dostępne będą pod koniec września:P Cieszy mnie twoja opinia, bo się tam zapisałam;)
Cytat: an_annia
Beznadzieja ta Wszechnica. POza tym uczy tam tam taka Agnieszka czy Anna Kurzela czy jak jej tam - zlosliwa i w dodaku sama wiecznie sie we wszystkim myli. NIe warto... idz gdzies gdzie przede wszystkim maja magistra.

A ja mam z Anią Kurzelą anga na innej uczelni i uważam że jest SUPER.
edytowany przez sambor89: 13 paź 2010
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Brak wkładu własnego

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie