Akademia Bydgoska- testy na lingwistykÄ™

Temat przeniesiony do archwium.
cześć czy ktoś dysponuje może testami z lat poprzednich na AB ? Byłam dzisiaj na uczelni i niestety dowiedziałam się, że są nieosiągalne (pan, który zajmował się ich dystrybucją jest na urlopie do października). Jeśli nie, to może chociaż orientujecie się jak dokładniej wygląda egzamin (wiem tylko, że jest pisemny z angielskiego, a następnie ustny a angielskiego i niemieckiego, ale nie wiem, czego mniej więcej mogę się tam spodziewać :) Dlatego wszystkich zorientowanych, a nawet tych niezorientowanych, którzy też się wybierają na AB, proszę o kontakt (na forum albo przez dziadu-dziadu nr 1868788-jak jest \"niedostępny\" to i tak piszcie :) Mam nadzieję, że razem będzie raźniej, bo mi jak na razie wcale nie do śmiechu.
hmm, nikt się nie odzywa, czyżby ludzie już mnie traktowali jako potencjalną konkurencję ?:)
zostawilam ci wiadomosc na gg:)
hmm to ciekawe bo nic nie dostałam :) coś tu nie gra :/
no to dziwne, bo napisalam. zaraz sprawdze czy pod dobry numer:)
no jeszcze raz wyslalam pod numer gg ten, ktory podalas. jesli masz w katalogu nick \"skolimosia\" to wszystko powinno byc ok:)
a jesli znowu nic nie bedzie to napisz do mnie nr4090650. odbiore za tydzien jak wroce do domku:) Pozdrawiam!
no dobra, to teraz jest nas dwie, szukamy większej ekipy :)
ponawiamy apel :) Może ktoś dopiero odkrył to forum, przeczyta i pomoże. Jakoś się odwdzięczymy ;)
to jest nas juz 3
a pani skÄ…d?
jak jestes ooooooooooo to sie znamy, strasznie trudno tu o normalnego nika:)
coÅ› o tym wiem :) ale nie jestem ooooooooooo, jestem czwarta do kart :)
2749571 :D super
hej macie moze jeszcze te teskt?? jak tak mozecie podeslac??
Nie wiem czy rozumiem dokładnie- jesli chodzi o testy na AB na filologie i inne podobne, wszystko jest do zdobycia na stronie akademii bydgoskiej pt "zagadnienia egzamninacyjne". co do ustnego jest tam rózniez orientacyjny spis tematów i zgadnień. pozdrawiam.
nie do końca. tam jest jeden przykładowy test z różnymi zadaniami z różnych testów. ja miałam np. cały komlet testów bo sobie je załatwiłam na uczelni. teraz są chyba do zdobycia w punkcie ksero. miałam tez szczegółowy spis tematów (zagadnien) z kultury i życia codziennego i wg tego się uczyłam. na lingwe są łatwiejsze testy niż na filo generalnie.
czy kolega bywa często na grabowej??
oj, przepraszam najmocniej, koleżanka??bo jeśli tak to miałabym prośbe, niewielka...
w najbliższym czasie nie będę na grabowej
ok.
Temat przeniesiony do archwium.