Ktos z I roku anglistyki UAM? Jak poszedl PNJA??

Temat przeniesiony do archwium.
Pelno jets tu ludzi ktorzy zdawali w tym roku examy wtspne a ja jestem ciekawa czy jest ktos moze z I roku anglistyki UAM? jak tam wrazenia po pierwszej sesji? jakies poprawki? ja niestety dwie, historia + literatura ale PNJ zdany i to jest wazne :)))) pozdrawiam wszyskich znajomych i nieznajomych z roku :)))
1. Interesuje mnie ksero wykładów z Historii Anglii i USA (kpl)
u dr Jankowiaka w roku akademickim 2003/2004.
Zrewanżuję się.

2. Aniu, czy możesz krótko napisać ile jest zaliczeń i egzaminów
zwłaszcza w sesji zimowej, a ile zaliczeń i egzaminów w sesji letniej ?
Oczywiście chodzi o I rok stacjonarnej Filologii angielskiej
licencjackiej (BA1) w UAM.
Czy obowiązuje plan studiów jak niżej:
http://elex.amu.edu.pl/ects/neo/pol/ifa-fa/ifa-fa.htm
Czy dołożono do zajęć I roku i są obowiązkowe już na I roku
przedmioty: pedagogika i psychologia ?
Filologia angielska jest moją drugą specjalnością studiów, więc
mój status jest nieco inny...

Daj znać tutaj na Forum \"szlifuj...\".
Pozdrowienia - Poznaniak
Hej Aniu! Możliwe, że się znamy, ale nie jestem pewien....Czy masz moze jakies dobre notatki z literatury??? Niestety egzamin musze powtorzyc,....popytam sie o historie...pozdrawiam
Hej Wam :) a wiec...w sesji zimowej na 1wszym roku nie ma zadnych examinow. NIestety na te w sesji letniej trzeba sie uczyc materialu z calego roku :/ z sesji letniej jest w sumie 6 examinow: histroia USA i Anglii, Literatura, Gram.Opisowa no i 3 z PNJA czyli esej, ustny i writing. Zaliczenie- testy koncowe z laciny i niemieckiego. Plan studiow o ktory pytasz obowiazuje :) o ile sie nie myle pedagogika i psychologia beda na II roku. Jesli chodzi o wyklady u Dr Jankowiaka to mam tylko te ktore robilam wlasnorecznie wiec nie polecam :/ niestety nie sa kompletne. Ja sie raczej bede uczyc z Zins\'a. Natomiast jesli chodzi o literature- sama tez musze powtarzac exam...ten byl moim zdaniem tragiczny :( mam swoje notatki z cwiczen ale radze sie skupic na terminach literackich...bo chyba glownie na tym sie ten okropniasty exam opieral....Pozdrawiam wszystkich kolegow i kolezaki z roku! :) do napisanka
a z ktorej jestes grupy, tak z ciekowsci, jesli to nie tajemnica? :))
no wlasnie nie wiem czy tajemnica:):) moze jestesmy z tej samej:)....
Zadna tam tajemnica :) jestem z gr.6 pozdrawiam
Oj, ;) to chyba się nie znamy, ale miło byłoby pogadać np. na gadu;) pozdrawiam wszystkich studentów najlepszej anglistyki w kraju:)
Studencie a wiesz moze kiedy jest dokladnie poprawka z literatury? a jak tam Twoja nauka w ogole? u mnie nie najlepiej, takie sloneczko za oknem... ehhh. A Ty z ktorej grupy jestes? :) see ya
Moglibysmy pogadac na gadu? :) Nie chce mi sie uczyc ale nie ma wyjscia:) Sporo juz zrobiłem i mam nadzieję zdać...Serdecznie pozdrawiam
AHA,,,,,poprawka z literatury jest (z tego co wiem) 13 września...:)
1259041 :) oto maj namber :) za pare dni jade w gory wiec moge byc niedostepna....ale pozniej bede :)) do nauki tez sie zmuszam...ale jest ciezko :/ do uslyszenia!
Okazuje się, że mieszkamy zupełnie niedaleko siebie, do pogadania na gadu:)
sporo juz zrobiles?!czlowieku..i za to wlasnie nie znosze naszej uczelni..sa WAKACJE,a kolega juz sporo zrobil..tez mam poprawke z lit,ale najwczeniej zaczne uczyc sie 1 wrzesnia,o ile w ogole mi to wyjdzie.Zreszta...jestes przykladem na to,ze u nas fajnych chlopakow,to jak na lekarstwo,o ile wogole sa..dziewczyny,zastanowcie sie czy chcecie zdawac do nas na uam..
Oj to sie zgadza akurat i dotyczy chyba kazdej anglistyki w kraju, ja jestem na 3 roku anglistyki UŁ i faceci sa zupelnie tacy sami, ogolnie wyscig szczurow.
Ciesze sie,ze ktos laczy sie ze mna w bolu:)pozdro!
ja tez sie dolaczam do skarg na facetow z anglistyki-tym razem z uj!
hehe ;) ja jestem przedstawicielem plci meskiej studiujacej anglistyke na US i robie z wakacji prawowity uzytek ;) Zwiedzam niemieckie Bayern a wieczorami siedze w Irish Pubie popijac piwko ;) Wyscig szczurow i u nas jest widoczny.. w takim samym stopniu u obu plci.. zarowno pieknej jak i tej mniej ;) pozrdawiam goraco i zycze milej reszty wakacji ;)
a u mnie nie ma wyscigu szczurów, grupę mam super, wszyscxy sobie pomagają, wymieniaja sie nottkami, wszyscy czekaja na ostatniego kolege/kolezanke ktory wychodzi po egzaminie ale z tego co słyszałe mto w innych grupach jest nieciekawie, ja chyba dobrze trafiłem :-)
Tu nie chodzi nawet o wyscig szczurow,tylko o to,ze kolesie na anglistyce sa przewaznie beznadziejni.Totalnie nieinteresujacy,bo cale zycie spedzaja nad ksiazkami i nie maja w ogole zycia towarzyskiego.
Ja skąś to znam....hhehe;)
No ja nie wiem dziewczyny, ale ja tez studiuje na UAM anglistyke i fakt faktem facetow to my tam rewelacyjnych nie mamy, ale kto powiedzial ,ze tam mamy ich szukac. W Poznaniu jest jeszcze kilka innych kierunkow , stanowczo bardziej obleganych przez facetow, a do pubow oni chodza tych samych co studentki IFA. Wiec , podsumowujac , mnie osobiscie nie martwi slaba meska reprezentacja na moim wydziale. Swoja droga o czym ja bym miala z takim anglista rozmawiac, straszna nuda ;)
O sztuce, teatrze, literaturze, podróżach......you\'re spoilt for choice my dear...:)
hahahaha:)
Temat przeniesiony do archwium.