egzamin ustny UAM

Temat przeniesiony do archwium.
Chciałbym się dowiedziec jak wygląda egzamin ustny na filologię angielską UAM? Przede wszystkim chodzi o tzw pytania dotyczące kultury krajów anglojęzycznych. Dokładnie nie wiem czy od kandydata wymaga się jakiejść długiej odpowiedzi czy raczej są to pytania zwięzłe i bardzo konkretne. Z tego co wiem to od dwóch lat nie przeprowadzają już tzw rozmowy kwalifikacyjnej, która tych zagadnień dotyczyła....więc przypuszczam ze nie wymagają bardzo długiej wypowiedzi, ale nie jestem do końca pewien....W ogóle jak wygląda egzamin ustny???????????
nie ma żadnych pytań z kultury. jest tekst(którego nie czytasz na głos tylko dla sibie pod nim są pytania, na które będziesz odpowiadał, chociaż trochę inaczej wyrażone)tekst to 3/4 strony nie jest źle
mam dla Ciebie dobrą wiadomośc- nie stresuj się bo w tym roku ustnego na UAM fil. ang. nie ma. Jest tylko pisemny - 30 czerwca.
pozdrawiam
ojoj to juz widze jak tym pisemnym dowala... chociaz fakt, ustny to (w kazdym razie dla mnie byl) maxymalny stres... wiec sa plusy i minusy :)
:) właśnie zastanwiam sie czy przez to, że nie będzie ustnego nie należałoby sie spodziewać trudniejszego pisemnego. Póki co na stronie UAmu, a dokładniej IFA nie jest nic napisane o zmianach w organizacji egzaminu pisemnego. A uczyc i ta się trzeba :)
pozdrawiam
Spokojan glowa przysli anglisci w tym roku z tego co slyszalam nie bylo duzo chetnych, dlatego tez zrezygnowali z pisemnego, poprostu nie ma tylu chetnych jak 3 lata temu kiedy ja zdawalam.
Sorki za pomylke zrezygnowali z ustnego pisemny nadal jest, powodzenia
albo sie po prostu zmęczyli bo w tamtym roku wszystkich z psiemnego (a było chyba ok. 800 osób) dopuszczono do ustnego, więc jest to pełno roboty, jakby na to nie patrzeć. Skoro jest mniej chętnych to chyba dobrze, edzie wiecej miejsca dla nie :D:D:D:D
pozdr
Pączus
Zycze ci tylko zebys sie nie rozczarowal tymi studiami tak jak ja
Polecam wszystkim miłośnikom angielskiego filologię angielską! studiowałam w Poznaniu na uni i wcale nie jestem rozczarowana. Wiedza przydaje się obecnie, ciekawostkami można zachwycić swoich przyszłych uczniów. really! no disappointment (oprócz tego, że spory bałagan organizacyjny był jeszcze 3 lata temu i dużo wkuwania, warto było!!!!!!!!!!!
Temat przeniesiony do archwium.

« 

FCE - sesja letnia 2003

»

FCE - sesja letnia 2003

Zostaw uwagę