studia magisterskie

Temat przeniesiony do archwium.
Witam, moje pytanie czy na studia uzupełniające magisterskie mogą kandydować wyłączne osoby z licencjatem po kierunku filologia ang? czy mogą kandydować osoby z innych kierunków Pozdr.
Coraz czesciej na studia mgr z anglistyki dopuszczane sa osoby z licencjatem innego kierunku (tak chyba - z tego, co pamietam jest na UG). Kwestia uczelni. Trzeba sie w konkretnej uczelni dowiadywac.

pzdr.
potwierdzam.znam kilka osob ktore wczesniej studiowaly inne kierunki a teraz sa na studiach magisterskich na kierunku filologia angielska.sa to dobre jezykowo osoby,wiec w trakcie zajec,jak rowniez i na egzaminach nie maja problemow.z drugiej strony takie rozwiazanie troche mnie intryguje.poszukaj,wiem ze coraz wiecej uczelni wprowadza takie rozwiazania.powodzenia
...ale pewnie trzaba nadrabiać jakieś egzaminy?
czy nie..?
nic nie trzeba nadrabiać. Na studia mgr jest test (poziom CAE) albo rozmowa kwalifikacyjna. Potem studiujesz jak inni.
Niedawno weszła ustawa umożliwiająca studentom z licencjatem z jakiegokolwiek kierunku humanistycznego studiowanie jakiegokolwiek innego kierunku humanistycznego. Tak więc po np. dziennikarstwie możesz iść na filologię magisterską bez dodatkowych egzaminów uzupełniających. Ewentualne egzaminy wstępne są decyzją uczelni.

Pozdrawiam
Aleksandra
po matematyce tez mozna isc na filologie mgr, ale na pewno trzeba potwierdzic znajomosc angielskiego. Wszystko jest opisane w wymaganiach dla kandydatow na witrynach uczelni, wydzialow itp.
dokładnie o to mi chodziło mg ;)
dziękuje wszystkim ;)
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Pomoc językowa - tłumaczenia