WSSM W ŁODZI....???

Temat przeniesiony do archwium.
Pilnie poszukuje informacji na temat wssm w lodzi... chodzi mi glownie o poziom.. i o pozniejsze honorowanie dyplomow :)
Masz ten sam problem co ja. Nikt tu nic o tej uczelni nie pisze. Czy nikt tam nie studiuje?? Odezwijcie sie plizzz. Myślę o studiowaniu iberystyki.Czy mam jakieś szanse skoro w ogóle nie znam języka hiszpańskiego? Jak wysokie są koszty studiowania? Czy trzeba płacić za studia także w wakacje? Ciężko przetrwać? No i oczywiście jaki klimat?
Hej! Jestem na I roku filologii i jak narazie ok. Z początku mały zamęt organizacyjny, ciągłe zmiany planu itp. Ale kadra wydaje się być ok (jak narazie) chociaż słyszałem że z niektórymi wykładowcami nie jest tak łatwo :( Ciężko idą na ustępstwa
eeeee tam WSSM? ciężko tam jest... ja tam wszystkim polecam WSHE - szybko, łatwo, bezstresowo! A podobno WSSM-owcy cisną
Cisną? Zależy gdzie... Stosunki raczej na luzie, ale ostatnio wzięli się za filologię i trochę tam wymagają
jak to biorą się za filologię??? Za całą czy konkretną? No i w jakim sensie? Proszę o odpowiedź
Spokojnie, wiem to od osoby z III roku germanistyki. Podobno z roku na rok stawiają wyżej poprzeczkę. Jeszcze 3 lata temu było całkiem prosto skończyć te studia, a teraz nawet komis się zdarza...
Ale co? Wykładowcy ciężko kontaktowi? Raczej wszyscy wydają mi się mili i prostudenccy...
Ejjj yyyyyyyy sam widzisz daj se spokój z WSSM, u nas skończysz bez problemu hihihihi
iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii wypchaj się z tą swoją pseudouczelnią. Fabryka pseudostudentów i tyle! Tam to już się chyba niczego nie nauczysz.......
Wykładowcy wyraźnie wzięli się do roboty. Mili owszem są, ale nie naumiesz się - nie zaliczysz, proste :) Nie wiem chyba WSSM przestraszył się konkurencji i prą do przodu :)
WSSM to i tak mała sardynka, którą nasz wieloryb schrupie na śniadanie :)
Zależy, co komu pasuje... Nauka, czy .........rozrywka i zabawa (jakie oferuje nam WSHE). Ja tam wybrałam to pierwsze i dlatego jestem tu, gdzie jestem :)
co to jest WSSM ? coz to za tajemny skrot :)? filologia angielska obecna?
jakie poziom przy wstepnych ile czesne dziekx za odpowiedz pozdrawiam:)
zatem zatem hem hem:P coż tu się dzieje gdzie rzeczowa polemika;) macie jakies fakty o tej uczelni i filologi na niej?
ZE STRONY
droga almo! czy moze studiujesz na wshe? ciekawam po prostu skad masz takie rewelacyjne newsy o tej szkole?
poniewaz nie chce mi sie czekac na twa szanowna odpowiedz, to powiem od razu o co mi chodzi:
nie wiem co rozumiesz przez rozrywke i zabawe ktora oferuje wshe ( moze i oferuje, ale mnie kurde jakos omija, a studiuje tam IV rok, ) , powiem ci tylko tyle: spora czesc z ponad 20 osobowej grupy osob, ktore niedawno nie zdaly komisa na f. angielskiej wybiera sie do wssm, zeby wreszcie jakos bezstresowo skonczyc studia. Po czesci za namowa samych wykladowcow ( tych samych co nas U Ł ), ktorzy sami przyznaja, ze odrzucili kiedys oferte pracy w wssm, bo nie chcieli swoim nazwiskiem firmowac badziewia:)
pozdr.
aha, i czyjej konkurencji przestraszyla sie wasza szkola?
Uniwersytetu Łódzkiego:::::::::)))))))))))))))))?
powiem tak :) slyszalem wiele dobrego o wshe , podobno kiedys byla to szkola o duzym prestizu. Jak jest obecnie o tym jak dobrze pojdzie przekonam sie a)zdajac na filologie b) po 1 semestrze:) jestem jednak dobrej mysli:) podobno trzyma poziom:) ciekawi mnei jak jest na 1 roku :) moze ktos sie wypowie :) szykuje sie na najgorsze:P
pozdrowoczki:)
na pierwszym roku nie jest najgorzej, dopiero pozniej zaczynaja sie schody. powiedzmy sobie jedna rzecz jasno: na ZADNEJ prywatnej uczelni poziom nie jest identyczny z poziomem uniwersytetow. wshe nie jest wyjatkiem. ale NA PEWNO nie mozna wcisnac ludziom kitu, ze jak zaplacisz to zdasz. niech swiadczy o tym fakt ze tyle ostatnio wylecialo osob z anglistyki, nie wiem dokladnie ile ale chyba nawet wiecej niz mowi gosc'. ja skonczylem wshe i wcale sie nie wstydze, a prace mam tez ok, nie mialem najmniejszych problemow po anglistyce.
aha i jeszcze jedno: to wszystko o czym mowie odnosi sie tylko do filologii. nie wiem jak jest na innych kierunkach. pozdro
Witam!

Jestem studentem anglistyki na WSSM. Obecnie jestem na ostatnim roku... Zaczne od tego, ze jak ktos idzie tam, zeby sobie postudiowac, to go rozczaruje... Otoz na pierwszym roku u mnie bylo *86* osob a na trzecim zostalo... nie wiecej niz *45*. Najgorszy jest pierszy rok, w moim przypadku, to prawie co tydzień jakis test z kazdego przedmiotu, w cholere nauki... Jednak na 2 roku jest juz lzej a na trzecim (praca licencjacka) to juz jest tylko przyjemnosc (dlatego, ze nie ma juz najgorszych przedmiotow). Jak ktos chce sie nauczyc czegos, to bez problemu konkretnie poszerzy swoja wiedze. Kadra nauczycielska jest z najwyzszej polki (prawie wszyscy z UŁ), wszyscy bezproblemowi i pozytywnie nastawieni. Jak mialbym jeszcze raz wybrac jakas uczelnie, to poszedlbym do WSSM. Tutaj nie ma egzaminow wstepnych (bardzo dobrze), ale selekcja sama sie dokonuje.Zeby nie bylo- nie reklamuje tej szkoly, same fakty (oczywiscie jest to moja opinia, bo ktos inny moglby dac inna opinie).
a ktoś wie może cos na temat uzupelniających magisterskichw tejze szkole na stosunkach europejskich(.europeistyka) po licencjacie z filologi angielskiej bądz koledzu, bo chcialbym w tym roku tam zdawac, wydaje mi sie ze takie połączenie daje calkiem atrakcyjne wyksztalcenie :-)
czekam na odp.
Jedno jest bardzo ciekawe... skąd opinia o ofertach pracy dla wykładowców z WSHE? :) wystosowanych przez WSSM :) i jeśli piszesz,że w WSHE są wykładowcy z UŁ, to może zorientuj się jacy wykładowcy są w WSSM.... Powinieneś znać w takim razie, prof. dr hab. B. Lewandowską - Tomaszczyk, dr hab. Ł. Boguckiego, dr I. Witczak i mnóstwo innych wykładowców z UŁ, którzy wykładają w WSSM. Także nie wprowadzaj ludzi w błąd. Miłego dnia.
Gościu z tego co mi wiadomo ta cala wasza WSHE ma najgorszą opinię ze wszystkich prywatnych szkół w województwie łódzkiem. W Pabianicach na ofertach pracy pisali " absolwenci szkół wyższych POZA WSHE". Ciekawe i przykre? ale to prawda. Znam osobę, ktora nie potrafiła odmienić "to have" i przeszła w WSHE na 2 rok anglistyki naprawdę. Jeśli masz kompleksy, że studiujesz na WSHE i probujesz za wszelką cenę się dowartościować wypisując głupoty o WSSM to możed zgłoiś sie do specjalisty?
lukzbro kadrę mamy z UŁ, sami specjaliści.. np prof. dr hab Barbara lewandowska-Tomaszczyk, prof. nadzw. dr hab Łukasz Bogucki, dr Jacek Waliński, dr Zygadło, Prof. Richard Profozich itp:)
uzyskujesz tytuł licencjata i jesli chcesz to robisz dodatkowo kurs metodyczny po którym masz uprawnienia do nauczania. Potem m ożesz robić mgr albo na wssm ze stosunków międzynarodowych albo zwyczajnie na anglistyce.
pozdrawiam
Słyszałem że od nowego roku akademickiego 08/09 w WSSm w Łodzi będą studia magisterskie na filologiach obcych.Mnie interesuje anglistyka i hispanistyka.Czy to prawda?
złożyli papiery, mieli kontrole ale decyzji jeszcze chyba nie otrzymali chociaz pewnie bedzie pozytywna
Witajcie:)
A czy jest tu może ktoś z filologii ang. z SWSPiZ w Łodzi?
Bardzo chciałabym uzyskać informacje na temat studiów na w/w uczelni:) Czy warto tam studiować? '
Z góry wielkie dzięki!
Temat przeniesiony do archwium.

Zostaw uwagę