Miasteczko Oxford i Cambridge

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 35
poprzednia |
Czy ktoś się orientuje czy w tych miasteczkach są tylko te dwie renomowane uczelnie czy są jakieś mniejsze Uniwersytety na które łatwiej się dostać a mieszczą się obok dwóch kolosów?
no właśnie czy ktoś zna odpowiedź? Też mnie to ciekawi
Witam:) hmm udziele odpowiedzi wg mojej wiedzy, choc oczywiscie nie jestem specjalista w tej dziedzinie;) byłam w Cambridge w tym roku, ale tylko na kusie językowym...W każdym bądź razie mieliśmy pewnego nauczyciela (George sle caluski :P ) który skończył King's College właśnie tam:] z jego opowieści w Cambridge jest tylko ten uniwersytet złożony z ok 40 college'y....czyli różnią się one prestiżem i ważnością, no i oczywiście specjalizacjami, ale prawda jest taka że skoro wszytskie należą do Cambridge University to rządzisz gdy je skończysz;) zresztą Cambridge to dość małe miasteczko i czego tam dużo oprócz słynnego uniwersytetu, to szkoły językowe, rowerzyści i obcokrajowcy:p Gdzie tu miejsce na inne szkoły wyższe hehe. Nie jestem jednak w stanie udzielić informacji o Oxfordzie i jedyna moja rada - take advantage of technology & use the Internet :) pozdrawiam
Witam, w samym Oxfordzie znajdują się dwie szkoły wyższe:
- University of Oxford (to ten "elitarny") - www.ox.ac.uk
- Oxford Brookes University (troszkę mniej znany i zajmujący niższe miejsce w rankingach) - www.brookes.ac.uk
Pozdrawiam!
Doklqdnie jak kolega powyzszy powiedzial:
Oxford University i Brookes University.Ten drugi jest specjqlnie dostosoany do obcokrqjowcow i cieszy sie tu w Oxfordzie duzym powodzeniem.
Dzięki wielkie:) Ciekawe czy wielu Polaków tam się dostało? a jeśli tak to czy to byli naprawde dobrzy uczniowie czy po prostu mieli bardzo dobrze zdane certyfikaty językowe?
ehhh... w Oxfordzie jest z tego co pamietam 36 college-ów! Sš, podobnie jak w Cambridge, mniej lub bardziej prestizowe uczelnie! Od tych z XVI wieku do w nowoczesnych! jest to duzo miasto! Znam je wzdłuż i wszerz:-) Polecam bo jest piekne!
sorry za tak malo poprawny gramatycznie wpis:/
Jest duzo collegow w Oxfordzie ale na nie sie bardzo ciezko dostac bo one naleza do Oxford University.Trzeba naprawde byc dobrym i miec rozne osiagniecia naukowe by sie tam dostac.
A jak wygląda sprawa z Oxford Brookes University? Czy uczelnia jest dobra i czy dostać się jest trudno? Studiuje tam ktoś może?
Hej xxxie. Napisz mi na które college jest najwięcej chętnych?? A czy na każdym są te same kursy ??
Na każdym collegu są chyba te same kierunki, trochę bez sensu bo przecież nei każdy ma dobrą renome. Mówię teraz o Cambridge.
Czy ktoś się orientuje czy koszty na życie w miasteczku Oxford są większe niż w innych miastach?
o jaki osiagniecia ci chodzi i dokładnie co trzeba zrobić, prosze o szybka odpowiedz: [email] plisssss opisz!!!!!
pisałam do aniaoxfordcity lub kogokolwiek kto zna sie na temacie...
Oxford to drogie miasto.Ceny porownywalne z Londynem.
Kurcze szkoda. A czy tam łatwo można pracę znaleść?
mozna latwo znalezc prace ale i tak musisz miec potwierdzenie wypolacalnosci, np.konto rodzicow. ale stypendia sa bardzo wysokie i w sumie wychodzi tylko troche drozej niz napolskich prywatnych uczelniach.
czy kto moze sie nieorientuje co poza super ocenami i super matura z 5 przedmiotow i certyfikatami trzeba jeszcze na oxford university?
potrzebna jest aplikacja oxfordu, ktora dojsc powinna nie pozniej niz za dwa tygodnie, podobnie jest z ucas, takze spiesz sie
I nie zapomnij ze musisz miec zdany IELTS na powyzej 6.50 no chyba ze poprzeczka sie podniosla i prog jest inny.
Z tym "musisz" to nie do konca prawda, jak sami pisza w informatorze
"We do not have formal requirements but high scores in IELTS or TOEFL will provide evidence for tutors...." i dalej "we would normally be looking for a minimum of around 7.5 in the IELTS.....and a minimum of 650 in the TOEFL"
IELTS, TOEFL, sie rozumie, a jest cos jeszcze... moze jakies konkretne papierki, dokumenty, zaswiadczenia... cokolwiek??
czy ktos z obecnychtu ludziów studiuje w Cambridge lub Oxford, mam pytanko...
Czy oreintujecie sie czy mozna zlozyc za pomoca ucas plikacji na Campbridge i Oxford... bo slyszalam ze to niemozliwe??
odpowiedz masz wyzej droga kolezanko;)
Co do Oxford Brookes - ta uczelnia poza tym ze ma fikusna nazwe "Oxford" jest traktowana z przymruzeniem oka przez pracodawcow. Szkoda czasu i pieniedzy.
coraz mniej czasu, chyba zdecyduje się na Open aplication..
Już po deadline...
heh
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 35
poprzednia |

»

Pomoc językowa