Średnie wykształcenie w UK

Temat przeniesiony do archwium.
Witam wszystkich.
Od 6 miesiecy mieszkam w UK (Leicester) i doszedłem do wniosku, że chciałbym rozwinąć sie pod względem edukacyjnym w Wielkiej Brytanii (mam na myśli wyzsze wyksztalcenie) lecz niestety przed wylotem moja sytuacja rodzinna uniemozliwila mi ukonczenie szkoly sredniej.
Chciałbym się dowiedzieć czy istnieje możliwość ukończenia liceum/zdania matury w angielskim college'u czy czyms w ten deseń. Czytałem troche na ten temat na różnych stonach ale najlepiej jakby mi ktos doświadczony udzielił jasnej odpowiedzi.
Z góry dzięki
Pozdrawiam wszystkich forumowiczów.
Chodzi Ci żeby skończyć polską maturę, którą zacząłeś w Polsce w angielskim college'u ? Jeśli tak to szczerze mówiąc wątpie, o niczym takim nigdy nie słyszałam. Jeśli chcesz zdać 'mature' w Anglii musisz iść do college'u i zrobic A levels. Można to zrobić na wiele sposobów, jeśli na codzien pracujesz możesz nawet iść na kursy part time co umozliwi Ci prace i nauke w tym samym czasie. Wszystko zależy od tego co konkretnie chcesz robić i co Cię interesuje, ale nigdy nie słyszałam żeby ukończyć liceum w angielskim college'u.

Pozdrawiam :)
No wlaśnie chodzi mi konkretnie o zdanie A-levels, tylko zastanawiam się jak wiele przedmiotów musiałbym wybrać i czy bardzo długo to trwa. Chciałbym złożyć papiery na univerek w przyszłym roku, ale obstawiam, że nie uda mi się tego ogarnąć w rok :)
Pozdrawiam
W mojej szkole możesz wybrać od 1 do 5 przedmiotów. Chodzi o to co chcesz studiować i gdzie. Musisz sprawdzić jakie i ile przedmiotów wymagają uni, na które ewentualnie chcesz pójść i potem wybrac przedmioty, które zrobisz na A level.

W rok to chyba za szybko, ale w dwa na pewno się uda. Nie martw się, uni Ci nie ucieknie, zrób wszystko po kolei , tak będzie najlepiej :)
Generalnie, Unis wymagaja 3 przedmioty, zdane najlepiej na A. Na stronach pisze jakie sa wymagania.
Dzieki, a czy moglby mi ktos powiedziec co mi jest potrzebne do zapisania sie na kurs A-level w collegu ? Czy musze mieć np. tłumaczenie świadectwa z gimnazjum ?
Nie, oni sami zweryfikuja twoje swiadectwo. Musisz sie zglosic do collegu i ci wszystko wyjasnia....
Dzieki za odpowiedź. Pozdrawiam
Mozesz ewentualnie zrobic Access to Higher Education kurs w collegu, ktory trwa (chyba) rok. Postaraj sie o prospectus z collegu ktory cie interesuje.
Hej! :D bylam w podobnej sytuacji i teraz sie bede przeprowadzac do Leicester i bede studiowac na DMU :) zrobilam access to he course w rok i jest duuuuzo lepszy niz a levels bo cie lepiej przyygotowywuje opod katem akademickim :) jak chcesz wiecej info to mozesz pisac na priv na [gg] :) pozdro:)
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie