Studia w UK/USA 2013

Temat przeniesiony do archwium.
61-71 z 71
| następna
ja mam już rocznikiem 24 i aplikuję na tych samych zasadach co inni bo jeszcze moge poprawic mature :)
To wszystko zależy od uczelni. Niektóre uznają Cię za 'mature student' jeśli masz powyżej 21 lat, inne jeżeli masz 3 lata przerwy od nauki. Maturę i wyniki ze studiów i tak musisz wpisać. Napisz prosto do uczelni i zapytaj czego będą od Ciebie oczekiwać.
o jak dobrze wiedziec ze nie jestem sama;) siennah nie boisz sie matury? jestes po studiach w PL? ok czyli musze napisac do uczelni, czasu jest nie wiele i nie wiem czy podchodzic do matury w tym roku czy w przyszlym.. nie wiem czy za rok nie bedzie za pozno ale teraz za malo czasu na nauke....
W tym roku już nie zdążysz złożyć deklaracji maturalnej. Zostaje Ci przyszły rok co jest w porządku jeśli chcesz zacząć studia w 2014.
Kolorowa kredko - na szczeście się mylisz :) wrześniowy termin składania deklaracji dot.maturzystów:
"Deklaracja wstępna musi zostać złożona dyrektorowi szkoły do 30 września. Zmiany w deklaracji można wprowadzać do 7 lutego 2013 r. Wówczas należy złożyć dyrektorowi ostateczną deklarację maturalną." Mając 24 lata, maturzystką nie jestem :) i takie osoby mają czas mam do 7 lutego.

Sylwia - a czego tu się bac? :) może i nie skacze z radości, że trzeba będzie przysiąsc do książek a potem się stresowac czekając za wynikami ale nie wyobrażam sobie tego, żebym miała ze strachu nie napisac matury (kolejnej już) i zamknąc sobie taką błahostką drogę na wymarzone studia. No pain, no gain! I tak, mam skończony licencjat w PL. Co do czasu jaki został do matury to wiesz hmm zależy jak bardzo jesteś zdeterminowanam, ja w liceum uważałam, ze potrzebuje kilka lat by się na wszystko nauczyc ale będąc studentka nauczylam się, że czasami musisz "polknąc" ksiązkę w weekend i nie było wyjścia także myśl pozytywnie. A co masz do stracenia? Ja oczywiście nie wiem czy się dostanę ale mam dośc czekania na odpowienie chwile, które zazwyczaj nie nadchodzą :)

Faktycznie, przepraszam. Siennah ma rację, wiedziałam, że poprawiający mogą składać deklarację później, ale myślałam, że do 7 stycznia ;)
4 miesiace na nauke co najmniej 3 rozszerzonych przedmiotow na min 80 %, sprawa ciezka ale nie do nieogarniecia;) faktycznie musze patrzec pozytywniej na to;p ja do matury sie nie uczylam po prostu poszlam pisac;p szkoda ze wczesniej o tym nie myslalam ale tez nie mialam motywacji;)
Kolorowa Kredko, spoko :) a Ty już studiujesz czy też teraz aplikowałaś na studia?

Sylwia, czyli rozumiem, że zdawałaś wszystko na podstawach i teraz musisz aż 3 napisac rozszerzone? jeśli tak, to hmm rzeczywiście sprawa trudniejsza, myślałam, że tylko chcesz poprawiac jakiś wynik itp. Ja też nie wiem czy napisze na 80%, dlategow wyborach mam uczelnie gdzie chcą ode mnie ode mnie 60 % jak i 80% z matur więc może zdając na te 60% gdzieś mnie wezmą :). Nie trac nadzieji, ja mam 24 lata!!! według polskiego schematu powinnam już bronic mgr, chajtac się, iśc do stałej pracy i wziąsc mieszkanie na kredyt a ja ide na drugie studia :) lepiej później niż nigdy. Jak nie teraz to za rok, czym jest rok do całego życia?! poza tym możesz zrobic dyżo fajnych rzeczy przez ten czas a potem pochwalic się nimi w personal statement
troche praca na pelen etap mnie blokuje ale w summie pracuje w zawodzie wiec to tez moge opisac;p a po jakich studiach jestes jesli mozna wiedziec?;)
fajna praca przed studiami to wrecz mus by się nią pochwalic przed uczelnianą komisja!:) ale skoro pracujesz w zawodzie, pełen etat i mimo to myslisz o innych studiach to hmm chyba nie jest Twoja wymarzona praca, tak? nie czujesz się usatysfakcjonowana czy co jest nie tak? Skończylam fil.angielską
ciezko mowic o wymarzonej pracy jasne lepsza by sie przydala;) ja jednak glownie mysle o ustatkowaniu sie w uk a wiadomo wypadaloby zdac tamtejsza uczelnie zeby miec takie same (mniej wiecej) szanse co inni kandydaci na dane stanowisko, wiadomo lepsze studia lepsza praca lepszy standard zycia;) a i nowe doswiadczenia sie przydadza, inni ludzie, wiecej wiedzy;) ja studiuje ekonomie;)
Temat przeniesiony do archwium.
61-71 z 71
| następna

»

Fonetyka i fonologia