Magisterka w Anglii po licencjacie w Polsce a kredyt studencki.

Temat przeniesiony do archwium.
Czy po studiach licencjackich a Polsce dostane kredyt studencki na zrobienie magistra w Anglii?

Przysługują mi jakieś inne dofinansowania?

W przypadku Szkocji wiem że SAAS nie pokryje mi kosztow magisterki.

A w przypadku specjalizacji? Po studiach farmaceutycznych w Polsce bede miała mozliwość wzięcia kredytu/ dofinansowania na specjalizację pokrewną np. toksykologia?
edytowany przez klaudula18: 15 lis 2013
nie i nie
Nie , gdyż kredyt studencki dostaje się tylko wtedy , gdy jeszcze nigdy nigdzie nie studiowałaś np. jeśli będziesz studiowała w polsce choć jeden dzień to pożegnaj się z kredytem , tak jest w całym UK Musisz się zdecydować albo UK albo Polska :)
Dziękuję za szybką odpowiedź :)
Wiecie może czy to prawda, że po poprawionej maturze na wysoki procent, sam fakt poprawki uniemożliwia dostanie się na medycynę? Bo słyszałam że w przypadku tego kierunku tak jest.
Tak, w większości (jak nie we wszystkich) przypadkach sam fakt poprawienia matury dyskwalifikuje Cię na wstępie. Z innych kwiatków, aplikując na medycynę zwykle musisz przejść interview, odpowiednio zdać egzamin UKCAT i do tego aplikacja pozwala na wyłącznie 4 wybory a nie 5 jak na pozostałych kierunkach, aplikuje się do połowy października (nie stycznia).
Ok, dzięki :)
taka sama sytuacja na "Dentistry" ?
Cytat: klaudula18
taka sama sytuacja na "Dentistry" ?

tak.
okej, dzięki! :)
Temat przeniesiony do archwium.