Cytat: kama2468
jestem w klasie maturalnej. chciałabym studiować w Londynie.. Jakie przedmioty muszę zdać na maturze żeby się dostać na dziennikarstwo lub marketing, biznes czy cos w tym stylu..
"czy coś w tym stylu" ??
Cytat:
czy z maturą podstawową przyjmą mnie ?
nie.
Cytat:
kiedy aplikować???
http://www.ucas.com/apply/key-dates
Cytat:
dodam że na studia wybieram się za dwa lata..jestem przeciętną uczennicą...jaki uczelnie londyńskie polecacie? oczywiście interesują mnie uczelnie które są dobre ale na które jako przcietna uczennica się dostane na 100 %. ...czy po studiach w uk na tych kierunkach co wymieniłam dostane bez problemu zatrudnienie np. w usa??
chyba sobie żartujesz :) wiesz, ile jest uczelni w londynie? orientowałas się chociaż minimalnie, co oferują, jaki mają prestiż, jakie wymagania i tak dalej? zacznij szukać sama. nie ma czegoś takiego "dostanę bez problemu zatrudnienie", to nie komuna, że wszystkim należy się po równo.
Cytat:
moja ciotka studiowała psychoogie w Irlandii i powiedziała że gdyby chciała pracować w Polsce to musiałaby zrobić jeszcze raz studia ale w Polsce a irlandzkie by się jej w ogóle nie liczyły??? czy jak będę studiowała w uk to musze pracować w danym zawodzie w uk bo inaczej studia mi się nie będą liczyły??
Psychologia to nauka (science). nie polega jedynie na prowadzeniu terapii, można po niej robić X rzczy. jak mam Ci odpowiedzieć na to pytanie, skoro nawet nie wiem, CO Twoja ciocia chciała robić? studia są uznawane na całym świecie, chyba że medycyna czy prawo które wymagają np. nostryfikacji dyplomu. nikt po biznesie nie będzie Ci kazał studiować od nowa w Polsce, no ludzie :D
studia to nie zawodówka. na studia idziesz po wiedzę. zawód tworzysz sobie sama w oparciu o wiedzę, doświadczenie i umiejętności wyniesione m.in. ze studiów.
zamiast pytać na forum o to, co zostało tu opowiedziane milion razy, przejrzyj poprzednie tematy. Twój post nie jest "pomóżcie rozwiązać tą i tą kwestię", tylko "odwalcie za mnie całą pracę aplikowania na studia". naprawdę włóż odrobię pracy, a chętnie odpowiem na pytania.