Pilates & trener personalny szkoła za granicą bez matury. GDZIE?

Temat przeniesiony do archwium.
Hej, jestem nowa na forum. Nie sprawdzałam, czy podobny temat istnieje. Mam pytanie i liczę na Waszą pomoc. Będę ogromnie wdzięczna za wskazówki i pomoc. :)

Od zawsze pasjonuje się sportem, postanowiłam coś z tym zrobić. To coś bez czego nie mogę żyć. Mam 20 lat. Jestem po liceum ogólnokształcącym bez matury. Mój angielski jest dobry, komunikatywny.
Chciałabym pojechać do Anglii/Kanady/USA, czy istnieją tam jakieś dobre -elitarne- szkoły bez potrzeby posiadania matury, gdzie jest kierunek pilates instruktor i trener personalny?
PS będę wdzięczna za linki do takich szkół itp.
edytowany przez SunAlex: 09 kwi 2014
poszukaj w google
nie mogę powiedzieć, że orientuję się w temacie, ale do prestiżowej szkoły bez matury na pewno się nie dostaniesz - na tym polega selekcja. proponuje ci poszukać kursów umożliwiających zdobycie certyfikatu potwierdzającego twoje umiejętności, zamiast szkół.
tak, z ciekawosci wpisalam 'personal trainer' w google, i pierwszy zapis juz mi duzo informacji dal.

https://www.fitnessindustryeducation.com/personal-training-courses.aspx?gclid=COG35aes2L0CFUvjwgodAIgAyg

cos tu teraz widze, ze wpisanie ' personal trainer' czy nawer 'pilates trainer' jest powyzej twoich umiejetnosci. Nikt Ci niczego nie da na tacy, trzeba samemu szukac.

»

Pomoc językowa - tłumaczenia