Business school w Szkocji?

Temat przeniesiony do archwium.
Witam, z powodu iż zbliża się deadline na UCAS chciałbym wiedzieć co sądzicie o studiach Business Economics with Management with French na univ of Dundee? W rankingach słabo ta uczelnia wypada w dziedzinie biznesu i z tad moje wątpliwości :) a i czy sądzicie ze to nie jest za dużo kombinacji w kierunku dla Polaka ;) no i jeszcze ten francuski ;) strasznie ciekawie brzmi i wiem ze to moja bajka, no ale nie wiem czy pogodzeto wszystko z praca na pół etatu ;) a i czy nadal jest problem z płatności na UCAS? Z góry dzięki za odpowiedzi :)
Na pierwszym roku wybiera sie 3 moduly - jesli wybierzesz ten kierunek co wyzej napisalas to masz zalatwione 3 moduly i nie bedziesz musiala nic dobierac na poczatku roku. takze idac na sama ekonomie czy sam biznes i tak musisz kombinowac czy pogodzisz to z praca. problem z platnosciami w UCAS jest zawsze gdy zostawisz to na ostatnia chwile i/ub uzywasz zlej karty ;)
Oliwko a nie wiesz jak w Dundee stoi school of business? Bo w rankingach słabo :) dużo gorzej niż np heriot albo gordon :) a i czy myślisz ze ten kierunek będzie ciekawy czy lepiej wybrać zwykły i dobierać moduły?? :)
I jeszcze jedno pytanie bo nie mogę znaleźć jakie są np statystyki, czyli ile osób się dostało do Dundee a ile składało na ten kierunek :) a czy nadal jest z tym ze matura rozszerzona z ang zwalnia z ielts bo gdzieś pisałaś ze tak :) no i czy trudno się tam dostać?? :)
Jak znajdziesz takie statystyki to podziel się, bo też szukam inf. głównie o Dundee :)
Nie wiem jak stoi school of business, mam tam kilku znajomych, jedni są zadowoleni, inni mniej, ciężko mi powiedzieć z jakich powodów. ranking rankingiem, lepiej zobacz, czy przedmioty, które ten kierunek oferuje, będą Ci odpowiadały. przygotuj się na sporo matmy i ekonomii. co do ielts i matury rozszerzonej - lepiej się upewnić, bo jedna znana mi osoba nie dostała się i jako powód podali brak ielts (mimo wysoko zdanego ang R). jak masz wysoko zdaną maturę to łatwo się dostać ;) co do statystyk to szukałam ich kiedys, ale nie znalazłam - mógłbyś natomiast spróbować napisać do admissions i zapytać czy Ci takie udostępnią, bo podejrzewam, że muszą takie mieć w szufladzie ;)
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Programy do nauki języków

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie