Po psychologii na medycynę,

Temat przeniesiony do archwium.
Witam, mam do was takie pytanie w sprawie studiów w UK. Kiedyś słyszałem, że istnieje możliwość skończenia psychologii w UK, a następnie bez problemu podjąć studia medyczne po właśnie psychologii. Nie patrzą wtedy na maturę, oraz na przerwę między liceum a studiami. Wie ktoś może coś na ten temat? Oraz czy trudno jest na studiach psychologicznych w UK? Czy istnieje możliwość pogodzenia nauki z pracą na tym kierunku? Z góry dziękuję :)
A czy nie lepiej poszukaj Uni w UK ktore oferuje to 'skonczenie' psychologii?
Tam napewno tez bedzie czy po tym mozna podjac studia medyczne.
NIKT w UK Nie patrzy na zadna przerwe pomiedzy matura a dalsza nauka. Nawet mozesz podjac dalsza nauke majac 60 lat i nikt NIC na to nie powie - napewno te same warunki beda co dla dzieci ok 18tki.
Twoją sytuację musi ocenić uczelnia. To nie jest tak, że dostaniesz się z automatu, bo będzie wtedy brana pod uwagę Twoja klasa dyplomu z psychologii, być może również matura - ale to zależy od konkretnej uczelni. Psychologia nie jest łatwa, jeśli studiujesz na dobrej uczelni ;) Skończyłam psychologię w UK i zdecydowanie nasz kierunek miał sporo więcej egzaminów i zaliczeń niż inne, ale tutaj omijam medycynę. Dobra szkoła medyczna to ZAWSZE większe obciążenie niż psycho. Co do połączenia pracy i studiów na psycho - zależy, ja radziłam sobie bez problemu na 2. roku, na 3. kompletnie nie, połowę 4. przepracowałam (tak ułożyło mi się pisanie pracy dyplomowej oraz przedmiotów), na 2. semestrze musiałam pracę zostawić. Jeśli masz jakieś pytania odnośnie studiowania tu psychologii, to postaram się odpowiedzieć na jakiekolwiek pytania. Na jakim etapie jesteś? Skończyłeś/aś tu psycho i wybierasz się na medycynę czy nie masz szans na med i chcesz sobie utorować drogę psychologią?

Cytat:
Nawet mozesz podjac dalsza nauke majac 60 lat i nikt NIC na to nie powie - napewno te same warunki beda co dla dzieci ok 18tki.

No nie, jednak mature students są traktowani trochę inaczej niż licealiści, natomiast oczywiście studiować można zawsze.

Zostaw uwagę