Tisch School of the Arts w NYC

Temat przeniesiony do archwium.
Czy ktoś tam studiował/studiuje? Jakie są szanse, żeby tam się dostać i otrzymac stypendium w porównaniu do innych uczelni w Stanach oraz jak jest z pracą po skończeniu kierunku tańca? A może znacie jakąś szkołę podobną do Tisch, tylko gdzieś w Europie, np. Anglia? Szukałam dużo w internecie, ale większość tego typu szkół oferuje kierunki z teatru, filmu i muzyki, a mnie interesuje jedynie taniec. I mam teraz dylemat, czy warto składać tam papiery i starać się, czy może lepiej wybrać jakiś "normalny" kierunek i iść na studia do Anglii? Jeśli ktoś może mi coś doradzić, to proszę.
Ja tez mam ambicje na NYC ale raczej na biznes. Sorki lildancer ale nie pomoge narazie w niczym ale jak sie tyko czegos dowiem to dam Tobie tutaj znac!
Ludzie, a wiecie, że studia w US na uczelniach innych niż need-blind są strasznie drogie $2[tel]$30 000 rocznie + utrzymanie. Stypendia są podobno niezbyt olbrzymie, oprocz tego ciezko dostac, a pracowac to az tyle nie mozna zeby pokryc wszystko, chyba, że macie majętnych rodziców...
No właśnie wiem, nie dość, że drogo, to stypendiów dla zagranicznych studentów jest mało, na tych kierunkach, które mnie interesują prawie wcale. Pracować chyba też nie można, jeśli jest się na wizie studenckiej z tego co wiem. I właśnie dlatego chyba zdecyduje się UK, tam przynajmniej mam wyrównane szanse jako obywatel unii i wystarczy nasza matura. Eh, życie jest ciężke :)

« 

Zagranica

»

Praca za granicą

Zostaw uwagę