Przenosiny z uniwersytetu na inny

Temat przeniesiony do archwium.
Kochani, mam pewien problem. Jako osoba niezbyt obeznana z agnielskim podejściem do zycia napisałam zbyt przebojowy statement (co kłóci się z angielska mentalnością spokoju, zamuły i metafory) dostałam się na niezbyt dobry Uniwersytet co znowu boli mnie teraz mocno w serducho i w ambicję. Chciałabym przenieść się po roku, najlepiej do Szkocji lub do innego uniwersytetu w mieście Liverpool, niestety nie wiem jak to zrobić w warunkach angielskich, czy ponownie starać się przez UCAS jako Gap Year student, czy może mogę "wykorzystać" rok który zaliczę (by nie zaczynać na nowym uniwerku od początku). Bardzo prosze o odpowiedź!

(Jezeli taki temat już był to przepraszam, gdy przeszukiwałam forum nie zauważyłam)
najlepiej zapytaj sie na Uni na ktorym bedziesz, ktore wyniki bedziesz mogl zaliczac. A na tym drugim z jakimi wyniami ciebie przyjma. Nie wszystkie Uni maja te same kierunki i kazdy kierunek moze sie skladac z innych przedmiotow. Najlepiej zapytaj na miejscu.
najlepsze uniwersytety w anglii to Oxford i Cambrige, jesli masz kupe kasy znaz dobrze angielski masz poukaldane w glowie to zapraszam. bardzo fajn ie sie tu studiuje choc trzeba pozaryac kilka nocy.
No tak fajnie, tylko powiedz jak tam się dostać to zaraz polecę ;]
Oxford i Cambridge - ale ktore 'College' i na jakie kierunki - jak sie tam dostalas, to gratuluje.
Hey!
Tez wlasnie zaczalem sie zastanawiac nad przeniesieniem na angislki uniwersytet. Obecnie studiuje ekonomie na 3 roku ( od pazdziernika).. nie wie moze ktos czy da sie przeniesc na studia za granice nie tracac tych 3 lat nauki? (przepisujac przedmioty)...

pozdr

tmk
najlepiej wybierz sobie Uni na ktorym to mozesz studiowac, wtedy ich zapytaj. Poziom jezyka tez musi byc odpowiedny. Z tym, ze niektore zaliczenia beda sie liczyly, a niektore nie. Ale przeciez po tych 3 latach bedziesz mial licencjat -czy nie? Na twoim miejscu, ja bym dokonczyla studia w Polsce, a wtedy poszla na MA do UK.
Niestety nie bede mial licencjata bo jestem na studiach magisterskich.. :/ w Ogole studiuje ekonomie a wolalbym zaczac rachunkowosc wiec tak czy siak beda chyba nici z przeniesienia sie do UK. Bede najwyzej musial sie pomeczyc jeszcze przez 2 lata, a potem przyjade na studia do UK na postgraduate ;-)
A-Level czy IB nie msz co startowac na te uczelnie
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Praca za granicą

»

Studia językowe