Postgraduate w UK i pomoc finansowa

Temat przeniesiony do archwium.
Witam, wchodzę na różne stronki od pewnego czasu i szukam informacji o pomocy finansowej dla studentów postgraduate. I z tego co przeczytałam, to studiów postgraduate nie obejmuje ani student loan ani student grant:/ Jest wprawdzie możliwość zaciągnięcia Career Development Loan, ale to dla "ordinarily resident in England, Scotland or Wales with an unlimited right to remain in the UK".
Czy mo że jednak jest jakaś pomoc finansowa dla studentów z UE?? Wie ktoś??
kylie-
zastanow sie dobrze, czy potrzebujesz studia MA do przyszlej pracy. Z tego co ja wiem, to Career Grant napewno by tez Ci przyslugiwalo. (dlatego, ze masz unlimited right to remain in the UK)
Jak studiujesz z 'powolania, dlatego, ze chcesz zdobyc wiedze' to napewno znajdziesz pieniadze.
dzięki za odp:) Właśnie o to chodzi, że jak na razie to w czerwcu będę miała licencjata (polskiego),a myślę o wyjeżdzie do Anglii na dłużej, jeśli nie na stałe. Więc chcę i muszę zrobić postgraduate w Anglii. Powtarzanie undergraduate mnie nie interesuje. No i wygląda na to, że trzeba będzie zrobić przerwę przynajmniej roczną, żeby te pieniądze zarobić. Jakby dodatkowo było jakieś dofinansowanie to byłoby super:)
na twoim miejscu, po studiach w Polsce, zrobilabym 'year out' - i zobaczyla co wlasciwie chcesz dalej robic. Moze zobaczysz, ze studia MA nie gwarantuja Ci lepszej, ani nawet zadnej pracy.
>studia MA nie gwarantuja Ci lepszej, ani nawet zadnej pracy.
Myślałam, że postgraduate w Anglii to duże perspektywy... wiem, że mój dyplom z Polski nie będzie miał specjalnego znaczenia, ale MA ?? Trochę zburzyłaś mi tok myślenia..
hejka mam podobny problem!!!jesli mozesz zagadaj do mnie na gg moj nr to: 4[tel]wymienimy sie info i moze razem zdziałamy cos?;]
wiesz, najpierw sprawdz realia w UK. Pisalam, ze to wszystko zalezy co chesz dalej robic, jaka przyszlosc masz na mysli - bycie nauczycielem albo jakis inny zawod. Wejdz na strony z ogloszeniami o prace w UK i zobacz na ile prac potrzebuja MA.
Witam Keylie.Jesli nadal jestes zainteresowana studiami postgraduate w UK jest jeszcze szansa na mniejsze czy wieksze dofinansowanie, w zaleznosci od wybranego kierunku. W maju organizujemy spotkania informacyjno-rekrutacyjne w kilku miastach, możesz tez sie z kontaktowac bezposrednio z naszymi agentami. Zapraszam na stronke: www.knowledger.pl, tam znajdziesz duzo przydatnych informacji oraz dane kontaktowe. pozdrawiam
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Programy do nauki języków

»

Pomoc językowa