Czym sie rozni AS Level od A2 Level?

Temat przeniesiony do archwium.
Witam,wiem,ze AS Level to nasza Matura,ale jaka jest roznica miedzy AS Level a A2 Level? Nie za bardzo wiem o co chodzi a potrzebuje to wiedziec.Napiszcie please,dzieki!!!
'A' level sa teraz podzielone na AS i A2. AS - to warte pol A level a A2 to cala. Najpierw zdaje sie AS (1 rok nauki) a pozniej A2-(2-drugi rok nauki)
Terri dzieki za odpowiedz! Jednak przeciez w Polsce jak zdajemy mature to jest ona z czterech lat szkoly sredniej,wiec nie pasuje mi ona do AS Levela ani do A2 Levela z Twojego opisu...Chyba,ze cos zakrecilam...Tak jak juz pisalam myslalam,ze Matura polska to AS Level a tutaj jedna z uczelni prosi mnie o A2 Level i nie wiem o co im chodzi.Jezeli moglabys napisac cos wiecej bylabym wdzieczna.Pozdrawiam i dziekuje!
Widze, ze nie przeczytalam dokladnie mojego postu. Przeczytaj jeszcze raz.
Jedno - troszeczke jest inaczej w Polsce jak w Anglii.
Drugie - "myslalam,ze Matura polska to AS Level" - NIE - wyraznie napisalam ze AS to jest polowa 'A'level - zeby miec pelna to trzeba miec A2.
>tutaj jedna z uczelni prosi mnie o A2 Level i nie wiem - to jest wlasciwe dlatego, ze oni chca pelna A level a nie polowy A level.
Rece mi odpadaja, jak ludzie po prostu nie umia czytac ze zrozumieniem.
Powstrzymaj sie od zlosliwosci,bo sama piszesz nie jasno w pierwszym poscie i z tego wyniklo moje niezrozumienie.U nas zreszta w takim razie nikt nie zdaje AS Level tylko A2 Level,gdyz zdajemy ze wszystkich lat,calych czterech spedzonych w L.O.Przeczytaj jeszcze raz pierwsze zdanie w Twoim ostatnim poscie,piszesz do mnie,ale sama do siebie.Chyba zapominasz jezyka polskiego,rece mi opadaja jak tak mozna.Aczkolwiek polska zlosliwosc Ci zostala we krwi a szkoda.
W Polsce nikt nie zdaje ani AS level ani A2 level ani A level tylko mature. Nie da sie A levels dokladnie przelozyc na polskie warunki. Upewnij sie ze uczelnia na 100% wie, ze zdajesz polska mature jesli cie o A2 pytaja zeby nie bylo jakis niespodzianek.
Anush-
>Chyba zapominasz jezyka polskiego, rece mi opadaja jak tak mozna.
Oj, mozna, mozna - widac, ze nie jestes 'starym' forumowiczem, bo moze byc wtedy zauwazyla, ze ja jestem English native speaker a polski to jest moj drugi jezyk. I jak sie pofatygujesz troszeczke wiecej, to moze tez zauwazysz, ze wszyscy inni ktorym odpowiadam, nie odnosza sie do mnie w ten sposob, bo jak przypuszczam to sa zadowoleni, ze ktos sie zajmie ich postem.

>Aczkolwiek polska zlosliwosc Ci zostala we krwi a szkoda.
Tutaj sie calkowicie mylisz i nawet nie masz pojecia jak bardzo. Jak sama zauwazysz, bylam jedna osoba ktora odpowiedziala na twoj post i dla mnie to, co ja napisalam w pierwszym poscie bylo wyraznie.
Ja tutaj wchodze na strone, zeby pomoz innym - i jak juz pare razy pisalam, kazdy z tych osob ktore tutaj pomagaja ma swoje obowiazki - to prosze wybacz, ze niekiedy odpowiedzi sa na szybko.
Anush-
Zapomnialam dodac - moze kiedys jak Ty bedziesz umiala po ang. tak jak umie po polsku- to mysle, ze tez bedziesz zadowolona.
Terri wybacz,ale mam inne rzeczy na glowie niz wieczne czytanie postow na tej stronie,ale owszem widzialam wiele razy ludzi,ktorzy odnosza sie do siebie w sposob bardzo nieuprzejmy,wymadrzaja sie itp.Dlatego tez mam duza rezerwe do forow internetowych.Dla Ciebie Twoj post byl bardzo czytelny,gdyz Ty jestes w temacie i bylo to dla Ciebie logiczne.Dla mnie natomiast bylo dziwne zdawanie jednego roku lub dwoch w zaleznosci od A Levela,dlatego,ze jak juz pisalam w PL zdaje sie cale cztery lata na Maturze.Jak zauwazylas Ty i kolezanka wyzej Matura i A Level sa od siebie rozne.Tak wiec ja zostalam wprowadzona w blad przez uczelnie lub ja ich w blad wprowadzilam,mozna by dociekac...
Twoja zlosliwosc odebralam w zdaniu o tym jak Ci rece opadaja po tym jak ludzie nie umieja czytac ze zrozumieniem.Kazdy ma prawo do innego postrzegania tematu i moze pewnych kwestii nie przyjac odrazu i to nie jest powod to pisania czegos takiego.Zdaje soebie sprawe,ze jako jedyna odpisalas mi i za to bardzo Ci podziekowalam.Wspaniale,ze jestes Native Speaker w angielskim.Nie sadze jednak,ze jestem mniej szczesliwa od Ciebie,mam bardzo wysoka ocene z egzaminow IELTS i CAE,mieszkalam wiele lat w Anglii i moj angielski jest na bardzo wysokim poziomie,przesiaklam nawet brytyjskim akcentem.Dodatkowo wladam biegle jezykiem hiszpanskim i wloskim,takze jestem zadowolona z siebie pod tym kontem i nikomu znajomosci jezykow nie zazdroszcze,bo sama mowie czterema w stopniu zaawansowanym.Tak,wiec zakanczajac dzieki jeszcze raz i wszystkiego naj gdziekolwiek jestes.
Belis dzieki za krotki opis co do A Levela i naszej Matury.
Pozdrawiam!
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Brak wkładu własnego