Witam.Za 2 lata wybieram sie na studia za granica.Jestem tego pewna, poniewaz ucze sie w klasie IB i nie chcialabym tego zmarnowac zostajac w Polsce.Bylam juz na stronach wielu angielskich uczelni,jednak wszystko mi sie juz miesza;nie potrafie znalezc nic sensownego.Potrzebuje pomocy conajmniej kilku doswiadczonych osob,ktore naprowadzilyby mnie na dobra droge...a mianowicie-zamierzam studiowac dziennikarstwo.Chcialabym zrobic 3 lata undergraduate i potem zmiescic sie w 2 robiac postgraduate.Moim celem jest dobry uniwersytet w Anglii-znajdujacy sie na pierwszych miejscach w rankingach(bo po tych chyba najlatwiej ocenic czy jest to naprawde dobra uczelnia).Najlepiej zeby uniwesytet znajdowal sie w Londynie...Ale jezeli nie bedzie takowego to trudno.Naprowadzcie mnie prosze na jakas bardzo dobra angielska uczelnie z kierunkiem dziennikarstwo...Sama juz sie w tym wszystkim zamotalam,bo na tych najlepszych nie ma mojego wymarzonego kierunku...Prosze o pomoc i nie krytykowanie mnie zlosliwie (ale jak juz to obiektywnie) za moje cele,bo wiele takich komentarzy juz tutaj znalazlam.Z gory dziekuje za pomoc!