oj, bzdury osoba wyżej pisze
Ox i Cam to potężne ośrodki badawcze skupiające wielkie umysły z całego świata ( Hawking, A.Sen....lista jest spora a ja nie mam pamięci do nazwisk ), poza tym standard przyjmowanych kandydatow, ilosc dypomow pierwszej klasy i poziom trudnosci egzaminow cos chyba mowi.
'Jeśli cokolwiek na Cambridge jest dobre to prawo.Raczej na prawnika mi nie wyglądasz,więc nie polecam.'
zabawne, bo matematyka na Cam razem z Harwardzką jest uznawana za najtrudniejsza i najlepsza na swiecie, przykladow jest wiecej...
Natomiast co do magisterki - to nie jest tak Ox czy Cam najlepsze itd., tutaj już jest sprawa nieco inna - wszystko zalezy jakie obszar badan Cie interesuje szukasz wtedy uni na ktorym sa np. prowadzone badania w danym kierunku, jest dobrze dofinansowany dany departament itd.
nie kieruj sie kryterium - Ox i Cam najlepsze na postgradute bo sa najbardziej prestizowe, na postgrad obowiazuja inne zasady ( i np. osoba obeznana w temacie powie Ci ze Essex Uni jest piekelnie mocny jesli chodzi o ekonomie na poziomie postgraduate i wybralby go zamiast np. Oxfordu )