Rekrutacja w Anglii - studia

Temat przeniesiony do archwium.
Hej,
mam pytanie: czy to, że na kierunek w Anglii wymagają np. ocen z matury AAA lub AAB lub inną kombinację liter A,B i C oznacza, że muszę zdawać na maturze 3 przedmioty ? Co mogę zrobić, jeśli mam 2 na rozszerzonym i jeden na podstawowym ?
Napisz do tego uni albo znajdz na stronie materialy dla kandydatow z Polski
tak jak terri napisała, najlepiej napisz do nich email

to nie śą polskie uni i Ciebie nie oleją, tylko precyzyjnie odpowiedzą na Twoje pytania i wątpliwości - przekonałem się o tym na własnej skórze

tylko nie denerwuj się, jak nie będą odpisywali przez pewien czas, odnośnie mnie w jednym uni czekałem ok 3 tygodnie, ale reszta w tydzień odpowiedziała - jeden nawet dzień po wysłaniu przeze mnie mejla :)
nie tak dawno podawalam, co kandydaci z Polski powinni zdawac i jakie wyniki miec, na stronie kazdego Uni, jest to wyszczegolnione, tylko trzeba poczytac. No, ale ty jeszcze nie jestes studentem, to nie umiesz szukac materialow ktore Ci sa potrzebne.
znalazlam:

Entry requirements
General requirements for undergraduate courses
Applicants for undergraduate study must have achieved the MATURA qualification with at least three subjects at extended level.
The exact entry requirements will differ according to the course applied for, but as a guide, a course that requires A-Level grades AAB would roughly equate to the following:
Two extended subjects at 90%
One extended subject at 80%