Wiesz co, Kasiul - mnie też się wydaje że to wszystko to prowokacja, zarówno wpisy sekretarki (która, jesli rzeczywiscie pracuje w szkole, moglaby sie zalogowac, wtedy nie bylaby jasnosc ze to jedna i ta sama osoba) jak i wpisy osob ktore zalozyly juz chyba 2 czy 3 watek o tej samej tematyce. Ja do tej szkoly nie chodzilam, nawet szczerze mowiac o niej nie slyszalam az do czasu pojawienia sie tych watkow (tzn czytalam o niej na stronie z wykazem szkol i opinia osob ktore sie tam uczyly).
sytuacja na rynku jest taka jaka jest: jesli szkola jest dobra to czlowiek ktory sie w niej uczyl i jest zadowolony na pewno przekaze to znajomym i jesli akurat szukaja szkoly to jest szansa ze sie tam zapisza. Ja o swojej szkole slyszalam od kilku (niezaleznych) kolegow i kolezanek ktorzy byli bardzo zadowoleni, nie tylko ze wzgledu na przyjemna nauke (az sie chcialo odrabiac prace domowe, az glupio bylo sie czegos nie nauczyc) ale takze ze wzgledu na wygodne krzesla w dobrze wywietrzonych salach (no, oprocz jednej czy dwoch ktorych nie zdazyli wyremontowac w czasie gdy do niej chodzilam) oraz na wyksztalconych lektorow i kulturalna obsluge, naprawde przyjazdna kursantom.
Mysle ze to sa wlasnie kryteria, ktorymi kieruje sie czlowiek przy wyborze szkoly- nie opiniami obcych osob (np rankingi , ktore nie weryfikuja informacji ktore podaje dana szkola czy wpisy osob na forum ktore nie zawsze sa do konca wiarygodne)
wiadomo ze za kursy sie slono placi i dlatego trzeba zawsze zasiegnac opinii osob znajomych, ktore wiadomo ze nie poleca byle czego i dokladnie czytac umowe. nie bedzie wtedy rozczarowania..
pozdrowionka:)