Coś o Archibaldzie??? A może inne propozycje???

Temat przeniesiony do archwium.
Witam,
szukam szkoły na 2 semestry, chce sie podszkolic w mowieniu. Zapoznalem sie z oferta Archibalda , ale nie wiem czy jest to dobra szkola i jakie ma opinie wsrod uczacych sie. Czy ktos moglby mi pomoc i napisac kilka slow o tej szkole?

PS Jesli ktros zna jakies pewne szkoly, niezbyt drogie ale co najwazniejsze DOBRE to rowniez prosze o informacje.

Dzieki

Jerry
Ludzie juz mi tej stronie polecali International House i chyba sie tam wybiore w tym roku. O Archibaldzie slyszalam ze ma koszmarne ceny, szczegolnie jesli porownac z poziomem nauczania... Moze lepiej nie ryzykuj?

Pozdrawiam
Czxy IH ma swoja strone www? no i czy maja grupy max. 6 osobowe? a jeszcze jakbys znala ceny to byloby naprawde great :):)
Wbij w wyszukiwarce International House i wszystkiego się dowiesz. Szkoła, moim zdaniem świetna. Powodzenia.
Archibald zatrudnia często studentów i ostatnio walczy o klienta zniżając ceny. Może sprawdzisz TFLS, to solidna szkoła, www.tfls.com.pl. Pozdrawiam. Aneta
Choose www.choice.com.pl. Mają niższe ceny i bardzo miłych i dobrze przygotowanych lektorów. Podręczniki i autorskie materiały wykorzystane na lekcjach są ciekawe.
odpuść sobie przereklamowany Archibald.
Moge zapewnic, ze Archibald nie zatrudniaja studentów ! Bylam tam przez dwa sem. duzo sie nauczylam i czuje roznice. Duzo jest pracy, ale sie oplaca. Natomiast szkoły TFLS bym nie polecala - tam wszyscy wszystko olewaja, pani metodyk na rozmowie zadala mi jedno pytanie: jak dlugo ucze sie ang. poczym zaproponowala FCE (...)
IH nie polecam..naciągna cię na dużo wydatki dając w zamian niedouczonych nativów
oj,oj nie zgadzam sie z ta opinią. chodzę do tfls-u od 3 semestrów i jestem zadowolony i to nie tylko z ceny
Jest w Warszawie kilka szkół godnych polecenia. Sama teraz jestem na filologi i od pewnego czsu nie uczęszczam na dodatkowe zajęcia, ale mam uczęszczałam na kursy w różnych szkołach.
EF, London Scholl oraz the tower. Te 3 szkoły moim zdaniem są najlepsze - ciekawe zajęcia, profesjonalni lektorzy + dodatkowe atrakcje. Natomiast odradzam IH ponieważ zrezygnowałam w połowie semestru z powodu... kiepskiego lektora i marnych materiałów. ( własne doświadczenie )

To chyba tyle :)
Pozdrawiam
W Archibaldzie uczyłam sie jeden semestr - serdecznie polecam. NAprawde fajni lektorzy, ciekawie prowadzne zajecia i co najwazneijsze dobrze uczą :) Polecam
uczylam sie w tej szkole, jak wiekszosc, z ktorych uslog korzystalam, zawiodla mnie brakiem profesjonalizmu i jakosci oraz kiepskim poziomem.
Też chodzę do Archibalda i nie spotkalam się jeszcze z żadnym lektorem studentem. Teraz mam lektorkę która pracuje tam od samego początku powstania Archibalda, więc studia to już dawno ma za sobą.
Co do TFLS mialam te same doświadczenia. Pani niby metodyk pokazała mi książkę i pytała: to pani umie, a to, a z tym sobie pani poradzi?? Po czym zakwalifikowała mnie na poziom którego nie mieli. Żałosne.
jesli lubisz tandete to chodzisz do tfls czy hurtowni , gratuluje wyboru
chyba tam pracujesz choice equals zero , obsluguja moje firme i zaraz zrwyamy kontrakt, nie maja pojecia o metodyce tak to jest szkole prowadzi osoba pseudo native bez umiejetnosci zarzadzania projektem itp
a ja wbrew krążącym opiniom zapisałam się do TFLS. szczerze mówiąc negatywne wypowiedzi o tej szkole czytałam tylko na tym formu. zaryzykowałam i jak wida opłacało się.
faktem jest że organizacyjne mają może nie tyle bałagan co straszny młyn, ale to pewnie ze względu na dużą iloś słuchaczy.
Na teście byłam w połowie wakacji jak jeszcze były pustki i może dlatego pani metodyk poświęciła mi prawie 1,5 godziny. Zrobiłam długi test i sprawidziła jak mówię. potem długo doradzała mi różne opcje, popkazywała podręczniki.
Zapisa na kurs poszłam ww połowie września. W biurze szkoły był tłok. Odstałam swoje zapisałam się i teraz mam w nosie czy są zorganizowani czy nie liczy się tylko nauka - co zależy od nauczyciela nie od szkoły.
A co do zajęt trafiłam na lektora z ogromną wiedzą i zaangażowaniem. Nie wiem jak uczą inni ale tego z czystym sumieniem mogę polecic.
fwfwqe
Archibald to bardzo dobra, bardzo droga szkoła. Jeżeli cię stać, nie powinieneś/naś żałować.

Na wpisy TFLS i wszystki podobne serwujące od razu adresy www szkoły najlepiej od razu włączyć sobie ignora. Piszą je sami pracownicy w/w szkół. To zmora tego forum.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

FCE

»

Szkoły językowe