Szkoła Profi - Lingua

Temat przeniesiony do archwium.
Czy ktoś może uczęszczał do tej szkoły i może cos o niej więcj powiedzieć : np. jacy są lektorzy, poziom nauki i przygotowanie do FCE, ile liczą grupy i czy są testy przed zapisaniem się do tej szkoły
Wczoraj widziałam przypadkiem jedną z siedzib. Nie wyglada zachęcająco. Osobiscie polecam Lingwistę. Test jest - ale jak bardzo zależy Ci na danym poziomie, a test pójdzie słabiej - używa się arg. albo dana grupa albo rezygnujesz.!!!i idą na rękę.
Ja uczeszczalam do tej szkoly w Krakowie 2 lata. Pierwszy rok na poziomie upper-intermediate a teraz na fce. Egzamin zdawalam w tym roku w czerwcu i zdalam na C :D ! Ja jestem bardzo zadowolona z tej szkoly ... teraz przerwalam nauke z powodu zblizajacej sie maturki ale za to w moje slady poszla mlodsza siostra. Na poczatku jest egzamin zeby ustalic na jakim poziomie jest sie z danego jezyka ... nastepnie mozesz sie zapisac ... a jezeli po paru zajeciach uzna sie ze grupa jest dla ciebie za wysoko zaawansowana lub za nisko mozna za zgoda lektora starac sie o zmiane poziomu .. Lektorzy sa super! mlodzi komunikatywni.. 2 godziny w tyg z polskim lektorem i 2 godziny z nativem, Oprocz tego szkola ma dobrze zaopatrzona videoteke i biblioteke oraz w ciagu calego roku organizuje bezplatne konwersacje na interesujace tematy ktore naprawde duzo daja jezeli tylko ma sie na nie czas i chcec uczestnictwa .. tak wiec polecam jezeli jestes niezdecydowana . Pozdrawiam
Chyba w tym pojedynku wygrywa Kraków nad Warszawą.
Szkoła Profi Lingua zostala zalożona na Śląsku wiec ja bylam jako jedna z pierwszych studentek ( w 3 roku istnienia) chodziłam tam 4 lata i caly czas bylam na poziomie Intermediate chodz dostalam promocje do klasy FC. Tak naprawde to na egzaminach dalo sie sciagac a na lekcjach bylo nas 12 osob wiec na upartego mozna bylo gadac po Polsku bo w tak duzej grupie lektor nie panuje nad grupa.
Ostatnio zdawalam egzaminy do jednej z Warszawskich szkol i chceli ode mnie po prostu wyludzic pieniadze na jakies English in Action za 400 zl za miesiac x 2 kursy i tego typu podobne sytuacje wiec ostatecznie wzielam korepetycje u osoby z dyplomwm ukonczenia anglistyki z ktorych jestem zadowolona. Pozdrawiam.
Cześć! Ja uczęszczałam na kurs przygotowywujący do FCE - zdałam egz. na B i wystarczyła mi wiedza zdobyta na kursie! Kurs był odjazdowy - ludzie świetni, lektorka wspaniała, w ogóle atmosfera czadowa. Jest duża łatwość w załatwianiu spraw \"papierkowych\", sekretariat długo czynny i widać że jest wyznawana zasada: Klient nasz Pan. W tym roku idę tam na kolejny kurs! Ja osobiście polecam! Pozdrawiam!
czy masz na mysli jakiegos konkretnego Lingwiste i jaki tam jest poziom?
Lingwista !!
Chodzilam na FC w Katowicach ale nie moglam w czerwcu zdawac egzaminu z powodow osobistych.Szkola robi dobre wrazenie chodzilam tez na upper i bylam zadowolona.Polecam Ci konwersacje w piatki i soboty one naprawde sa swietne i na poziomie,no i przychodza fajni ludzie:-)temay sa bardzo ciekawe i mozna wiecej pogadac niz na lekcji.Na lekcjach oczywiscie tez pogadasz ale to zalezy od partnera rozmowy.Lektorzy maja dobre przygotowanie i sa komunikatywni.Native Speakers, ktorych zatrudnia szkola mozna pochwalic za duze zainteresownie studentami uczylam sie u 4 wiec moge potwierdzic ze sa kompetentni.Testy pisze sie 2 razy takie wieksze pod koniec semestru plus egzamin ustny najczesciej wypowiedzenie sie na jakis temat w okreslonym czasie.Kartkowki zaleza od lektora ale sa.To co mi najbardziej odpowiada w tej szkole to duzy nacisk na slownictwo,porozumiewanie sie w roznych sytuacjach i bardzo przyjazna atmosfera.Szkola posiada biblioteke,mozna pozyczac kasety video jak masz czas na ogladanie-ja nie mam:-) Teraz otworzyli dwa nowe jezyki hiszpanski i francuski ciekwe jak sie to rozwinie?! czy moze ktos sie zapisal na hiszpanski niech napisze swoje opinie;-)
zapisałam się tam wczoraj; dobre ceny za kursy; testy na początku są; jeden lub dwa i ewentualnie konwersacja z lektorem w celu wyjaśnienia wątpliwości co do poziomu wiedzy studenta
Te teksty poniżej to na 100% piszą pracownicy Profi-Lingua. Zwłaszcza te o ,,super konwersacjach\'\'. Zapominają dodać, że konwersacje odbywają się w 15 osobowych grupach, można mieć tylko 1 godz. raz tygodniowo (pod warunkiem, że zapiszesz się od razu na cały rok-czyli 116 godz) a ta ich ,,darmowość\'\' bierze sie stąd, że lekcje mają 40 min a nie 45 min, więc te urwane 5 min. w sumie składa się na te ,,40 godz. bezpłatnych konwersacji\'\'. BAAAAARDZO ,,FAJNA OFERTA\'\'
>Te teksty poniżej to na 100% piszą pracownicy Profi-Lingua. Zwłaszcza
>te o ,,super konwersacjach\'\'. Zapominają dodać, że konwersacje
>odbywają się w 15 osobowych grupach, można mieć tylko 1 godz. raz
>tygodniowo (pod warunkiem, że zapiszesz się od razu na cały rok-czyli
>116 godz) a ta ich ,,darmowość\'\' bierze sie stąd, że lekcje mają 40
>min a nie 45 min, więc te urwane 5 min. w sumie składa się na te ,,40
>godz. bezpłatnych konwersacji\'\'. BAAAAARDZO ,,FAJNA OFERTA\'\'

o co ci chodzi z tym zapisanie msie na caly rok? Zapisalam sie do Profi i placilam raty co miesiac bo nie chcialam kupowac kota w worku placac za caly semest, ale kurs okazal sie ok i zostalam na caly rok. strasznei fajna byla lektorka - wymagajaca ale mila, tak ze samo poczucie przyzwoitosci wymagalo zeby sie troche pouczyc. Placilam w ratach a na konwersacje chodzilam od samego poczatku normalnie.
szczerze mowiac nie przeszkadza mi to ze lekcje trwaja 80 a nie 90 minut, jesli dzieku temu semestr kosztuje 600 zl a nie 800 jak w empiku.

Ja, Kraków
Nie sluchaj tych opinii (ja nie pracuje w profi i nigdy nie bede) konwersacje sa swietne i zabawa polega na rozmawianiu na rozne tematy a to ze moze sie zjawic wiecej osob to wogole nie przeszkadza a wrecz przeciwnie pomaga bo jest wiecej ciekawszych wypowiedzi:-)))
ja bym tej szkoly tak nie chwalil, bo jest ona jak kazda inna, a to ze kursy sa tanie, to moze i duzy plus - tyle tylko, ze jest ich mniej, na semestr tylko 58 godzin, czyli na rok 116, a poza tym tylko 80 min, czyli w miesiacu o jedno spotkanie mniej anizeli ma konkurencja. Jak sobie to przekalkulujecie to wychodzi podobnie jak np. w Empiku - aby wybrac szkola, nalezy dobrze porownac oferty! Przy takim spojrzeniu Profi nie wypada juz tak rozowo - wszystko to tylko chwyt marketingowy i pewnego rodzaju oszustwo :-)
Polecam gorąco. Myślę że dużo zależy od Ciebie i Twojego podejścia do nauki, bo nawet najlepsza szkoła za Ciebie tego nie zrobi, ale ta wiele Ci w tym pomorze. Ja chodziłam do Sosnowca. Oprócz zajęć w grupach dwa razy w tygodniu, uczęszczałam na bezpłatne konwersacje, a także na zajęcia dodatkowe dla zdających FCE nastawionych na rozwiązywanie testów. Razem 5x w tygodniu + książki z biblioteki. Ponadto gdy miałam problemy umawiałam się na konsultcje. Na prawde dużo można skorzystać. Oczywiście zajęcia z nativem. Ja akurat miałam z Amerykanką, ale nie było problemu z tym aby uczestniczyć w zajęziach z Brytyjczykiem. Ja jeździłam do Katowic, bo tam też Profi Lingua ma siedzibę i można tak zrobić, a tam akurat mieli native. Podręcznik FCE Masterclass - dość popularny teraz. Dużo dodatkowych materiałów na zajęciach. Mam świadomość tego że dużo zależy od lektora i albo ja miałam szczęście albo oni tak skrupulatnie ich dobierają. W każdym razie gorąco polecam. Ja zamierzam się tam uczyć niemieckiego gdy nastąpi jakiś przypływ gotówki lub inna mobilizacja:)
gdzie ty taką szkołę znalazłeś/aś. Ja się zapisywałam na konwersację w czwartki, bo wtedy miałam zajęcia na piątek i sobotę. A płaciłam jak więksość w ratach. Nie zdarzało się żeby na konwersacjach był komplet. Ale to chyba zrozumiałe że robią jakieś ograniczenia w liczbie uczestników bo 30 osób to troche tłok i bez sensu. Fakt żeja chodziłam tylko do tej szkoły językowej, bo od razu mi przypadła do gustu i nie musiałam co chwilę zmieniać. Ale myślę że to ty zachowujesz się jak konkurencja chcąca zrobić antyreklamę, bo nie sądzę byś tak gruntownie srawdził wszystkie szkoły.
wiesz, cos przesadzasz! mam wrazenie, ze to pisze ktos, kto jest menadzerem tej szkoly i robi autoreklame. moja znajoma ma tam kumpele, ktora jest lektorka angielskiego - i to co ona opowiada, to niekiedy moze sie zrobic czlowiekowi mdlo - kupe papierkowej roboty, jakies bzdurne dzienniki, a na koniec wypisywanie pseudoswiadectw, im wiecej grup, tym wiekszy obled, ktore oprocz ladnego papierka i tak nic nie sa warte. ale mozna byc zafascynowanym, przeciez chodzi o fasade!
Denerwuje mnie ich reklama - w Katowicach totalne przegiecie, plakaty na cale budynki - w tym zero pojecia o estetcye!!! Jakis dracy sie facet :-( Totalne dno - i z tego co poltka niesie, tylko dzieki temu zyja... agresywnej reklamie. Sami sie przekonajcie, po semestrze wam sie odechce!!!
A to byla srednio merytoryczna wypowiedz. Co ma piernik do wiatraka? A raczej reklama do nauki w szkole? W innym watku napisalem co mi sie podobalo a co nie. I jak ktos sobie poczyta to sam oceni.

Nie rozumiem tez jednego: jak ktos chwali to jest \"na pewno z pracownikiem z profi\". A nie pomyslal jeden madrala z drugim, ze ci co tak rowno jada po tej szkole moga byc z konkurencji? Zwlaszcza jak daja puste niepodparte argumenyami komentarze?
Nie zawsze są native speakerzy. Ja nie miałam ich ani na poziomie upper-intermidiate ani FCE. (Profi-lingua w Krakowie)
Karinka ty mloda jeszcze jestes.Ja wytrzymalem 2 semestry i nie mysle konczyc.Wrecz przeciwnie zapisalem sie na kolejny roczek i jestem zadowolony.Acha.Moja radosc chyba jest wynikiem tego, ze jestem pracownikiem P-L.Dobre.jak tak to czlowiek poczyta to ma calkiem dobra zabawe.Dzieki waszym negatywnym wypowiedzia poprawil mi sie humor.Moge dalej ogladac Portugalia 2004.Bye bye ITALIA:-(
sie zobaczy
nasmrodzili, to niech cierpia
powiem jedno-beznadzieja!!! omijaj Tą szkołę szerokim łukiem bo tylko utopisz pieniądze!!
odadzasz te szkołe ? własnie miałam sie decydowac ale po przeczytaniu na tym forum wypowiedzi to sie zastanawiam , mozesz cos powiedziec wiecej? o niej?
poczytaj na forum o tych naciagaczach. sprawdx ile rtwa godzina lekcyjna, ha, ha
no tak
Temat przeniesiony do archwium.