poszukiwana dobra szkola do CAE i CPE we Wrocławiu

Temat przeniesiony do archwium.
hey własnie wybieram sie na kurs przygotowawczy do CAE lub CPE czy moze sie do mnie odezwać ktos kto uczeszczał gdzies na zajecia we Wrocławiu ? please poleccie mi jakas szkołe ! lub lejktora w danej szkole !! tak naprawde to własnie lektor jest chyba najważniejszy no of course oprócz kochanych pieniążków - czekam tez na info od ludzi nie zadowolonych z kursów we wrocku! dzieki
pear
witam! osobiście polecam International House na Leszczyńskiego - fajna atmosfera, ciekawi lektorzy (umieja zainteresować i są bardzo ciekawymi osobowościami), dużo zajęć dodatkowych (conversation club, bale, zabawy, wyjścia do pubów - oczywiście za darmo), jest biblioteka i internat, zajęcia w sali komputerowej, przed samym egzaminem są specjalne dodatkowe zajęcia przeznaczone tylko na rozwiązywanie testów, próbne egzaminy, wysoka zdawalność. Uczyłam sie tam do FCE i CAE - oba bez problemów zdałam. Zdarzają się gorsi lektorzy - osobiście najbardziej działa mi na nerwy taki jeden z Australii (na wszytsko mówi phantastic), ale to zawsze można zmienić! Jedyne co może odstraszyć to cena - ale za jakośc sie płaci.
zawiodłam się sromotnie na dwóch szkołąch - Lektor i Glob - nuuuuuuudy straszne, wkuwanie na pamięc phrasal verbsów, ciągłe wałkowanie gramatyki, sztywna atmosfera itp..................
i tyle - miłej nauki
zccesc laura
wielkie dzieki za news o IH czy polecasz kogos konktrentego ? jakies names moja 2 kolezanki chodziły do IH na FCE i jedan była zachwycona a druga zlzowana jak ten gos od fantsatic sie zwie ? czy słysząłs cos o baptystach lub English Language Centre na Kuxniczej przy Uniwerku ?
Hejo!
więc tak;
1. baptyści to świetna szkoła, ale mają specyficzny sposób nauczania - dużo zadań domowych (dla niektórych trochę za dużo) i trochę sztywan atmosfera, lae większośc osób jest bardzo zadowolona.
2. English Language Centre - tez wiele dobrego, nauczyciele to egzaminatorzy a to duży plus
3. gościu- palant w IH to Adrian, polecam Helen, wszelkie panie o imionach na S (Susie, Sue), Beth z Kanady - zdecydowana większośc jest super!
4. odwiedź stronkę www.ih.com.pl
5. proponuje pójśc do każdej z tych szkół, napisac teścik, pójśc na próbna lekcję i potem zdecydować!!!!
Pozdrawiam
Laura a masz jakieś informacje na temat Demostenesa? Byłam ostatnio w kilku wrocławskich szkołach i jakoś w IH mi się niezbyt podobało, a Demostenes zrobił na mnie wrażenie dużo bardziej konkretnej szkoły. A wiesz coś może o Germanice?
hej! tu laura tylko pod innym nickiem. Więc tak:
Demostenes wygrał w rankingu Newsweeka na najlepszą szkołę we Wrocławiu, sama nigdy tam nie chodziłam, ale zasięgnęłam informacji u ludzi którzy tam chodzą. Zdecydowana większośc jest bardzo zadowolona. Jedyne minusy to przede wszystkim położenie (jak masz tam zajęcia wieczorem to troche może być nieprzyjemnie). Ogólnie jednak chyba wszyscy którzy sie tam uczyli nie mieli większych kłopotów na egzaminach.
Germanica - hmmm - jak sama nazwa wskazuje... jest to szkoła niemeickiego, która uczy tez angielskiego. Zdecydowanie lepiej chodzic tam na niemiecki ;-). Na wyższych poziomach jest już mało grup i nie można sobie wybrać terminu, są sztywne godzimy i tyle. spotkałam sie z BARDZO róznymi opiniami o tej szkole. dwóch moich znajomych po kilku miesiącach zrezygnowało z ich usług.
Pozdrawaiam
Aha - a co Ci sie nie podobało w IH? Tak z ciekawości pytam!
Dzięki serdeczne za odpowiedź! Co do lokalizacji Demostenesa, to faktycznie mało zachęcająca ;-) A co do IH to pani, z którą rozmawiałam, była mało przyjazna, cena też wydała mi się odrobinę wygórowana, a poza tym zniechęciło mnie to, że tam są zajęcia z samymi nativami, a w Demostenesie do każdej grupy przporządkowany jest jeden nauczyciel polski i jeden native. No i to chyba tyle. Ogólnie nie miałam jakichs ogromnych zastrzeżeń co do IH, ale po prostu Demostenes zrobił na mnie dużo lepsze wrażenie! Pozdrawiam serdecznie! :-)
hey czy cos wiesz na tenmat jennifer w IH we wrocku ???
Nie znam Jennifer - ona moze być nwa - co roku spora grupa nauczycieli się wymienia. Ale nie przejmuj się, babki są w 90 % bardzo fajne!! A i pamiętaj że jak coś to zawsze możesz zmienić lektora - najczęścije jest dużooo grup i jak cos to mozna zmienic lektora
hej, czy ktos wie cos o cenach w jdj bachalski?
cscs csn
Temat przeniesiony do archwium.