Studium Języków Obcych im. Lozanova

Temat przeniesiony do archwium.
Czy ktoś z was słyszał o tej szkole? Uczą metodą desugestopedii. Studium trwa 3 lata (w zależności od początkowego poziomu). Obiecują: FCE po roku, CAE po 2 ;)). W trakcie nauki są następujące przedmioty:
a) Praktyczna nauka języka angielskiego
b) Gramatyka języka angielskiego
c) Język angielski w piśmie
d) Translatoryka - język angielski radia i telewizji
e) Historia i kultura krajów anglojęzycznych
f) Konwersacje
g) Nowoczesne metody nauczania
h) Język angielski w biznesie, medycynie, prawie, bankowości, turystyce i hotelarstwie
i) Praca dyplomowa.
Roczny koszt to 1900 zł. Co o tym sądzicie? Czy to nie kolejna "cudowna metoda" - desugestopedia?
Nie slyszalam o tej szkole, ale przedmioty, ktore sadzac po przedmiotach, ktore tu wyminieszasz brzmi ciekawi i sensownie. Cikawe tylko, jak to wyglada w praktyce.

Co do FCE i po roku, CAE w nastepnym, to jak najbardziej jest to mozliwe oczywiscie w zaleznosci od nakladu pracy.

POzdro,
KOciamama.
Cześć, w Katowiacach ta szkoła się oglasza od 2 lat, oferta dla mnie jest naprawde interesująca, czy wiecie coś więcej, np. zajecia, jakie świadectwo, czy to na zasadzie szkoly językowej czy studiom jezykowego, pozdrowienia
Byłem na ich stronie internetowej: www.szybkawiedza.pl . Oferują zajęcia studium po maturze i studium podyplomowe. Wykaz zajęć też mnie zainteresował. Dzwoniłem do nich, aby zapytać o cenę. Powiedzieli, że około 1900 zł z możliwością płacenia w ratach (ostatnia rata do kwietnia). jeżeli ktoś miał doświadczenia z tą szkołą, to proszę o posty. Zajęcia w 2 dniach w tygodniu, lub weekendy. Możliwość nauki dzienna i zaoczna.
właśnie weszłem na ich stronę - oferta jest rzeczywiści bardzo ciekawa, mnie interesuje to zaoczne studium podyplomowe - co ono tak naprawde daje, czy mogłby sie odezwać jakiś student, mam watpliwości bo w sumie wygląda na to że tylko tytuł specjalisty, tylko co on naprawde znaczy dla pracodawcy bo międzynarodowe certyikaty to jednak nie jest domena tej szkoły, pozdr.
a co można po tej szkole robic, mam na myśli uprawnienia?
Hej czy jest jakiś student z tej szkoły na forum bo ma ciekawą ofertę, aż niewiarygodną - ciekawe przedmioty i mozliwości pozdrow
znalazłem tylko w ocenie szkół na tej stronie po prawej stronie u góry 3 opinie i raczej pozytywne, ale chciałbym coś więcej od osób które sie tam uczą - bo cena , program są interesujące, pzdr
Cześć
Jestem studentem szkoły Lozanov'a. Właśnie skończyłem pierwszy rok i jestem bardzo zadowolony :)
Zdałem również egzamin FCE po roku nauki, oczywiście wcześniej trochę się uczyłem angielskiego w szkole średniej i na studiach ale wszyscy wiemy jak to tam wygląda ;)
Cóż mogę powiedzieć... Zajęcia są świetnie prowadzone, są ciekawe i bardzo absorbujące - nie ma czasu na nudę... Jest dużo różnego rodzaju gier i zabaw, na każdych zajęciach można się wykazać kreatywnością co (przynajmniej mnie) bardzo mobilizowało :)
Oczywiście trzeba się też przyłożyć do nauki ale efekty widać już po paru tygodniach...
Gdybyście mieli jakieś konkretne pytania to możecie do mnie napisać a na pewno odpowiem... mój adres: [email]
Warto też odwiedzić szkołę osobiście a na pewno wszystkiego się dowiecie...
Pozdrawiam i serdecznie zapraszam do Lozanov'a
Ja już się zapisałem na drugi rok :)
moze i warto
A co dalej ? czy po 3 latach nauki mozna zrobić np magisterskie uzupełniajace na Uniwersytecie? czy to studium to tylko cos w rodzaju kursu ?
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Studia językowe

»

Pomoc językowa