nieuczciwe szkoly

Temat przeniesiony do archwium.
Przy okazji może chciałby, poruszyć temat nieuczciwych szkół, naciągających na dłuższą naukę, mnie to obecnie nie dotyczy bo właściwie uczę się sam, ale mam takie doświadczenie za sobą, m.in. 3 lata do FCE i w sumie były to 3 różne podręczniki na tym poziomie, te same zagadnienia przez to nieciekawe lekcje, ja który zdałem ten egzamin dużo wcześniej i zrezygnowałem z dalszej nauki, ale mlody i glupi bylem ; chodzi o to żeby ludzie nie wydawali niepotrzebnie kasy, co wy na to? Na co zwracać uwagę?
Niestety,to co piszesz to smutna prawda.Wielu właścicieli szkół to ignoranci językowi,dla których liczy się kasa i wyłącznie kasa.Wszystko,co robią to zgrabna gra pozorów dla zdobycia klienta (płatnika)i przytrzymania go jak najdłużej.Powoli konkurencja na rynku wymusza niejako działania pozytywne na rzecz kursanta,a najwięcej zależy od prowadzącego zajęcia- jego kompetencji i umiejętności przekazywania wiedzy.Póki co,spotkać można nawet osoby legitymujące się FCE z oceną C "uczące" w szkołach,na kursach,a nawet na wyższych uczelniach niepublicznych,oraz native speaker'ów bez najmniejszego przygotowania w zakresie nauczania j.obcych,przybyszy z Ukrainy o wątpliwych kwalifikacjach zawodowych.Ich dane są,rzecz jasna,skrzętnie ukrywane przed uczniami.Myślę,że wchodząc w dany kurs itp. - warto dowiedzieć się czegoś więcej o prowadzącym... Have a nice day:)

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa