szkoła językowa Warszawa

Temat przeniesiony do archwium.
Czy Ktoś może polecić dobrą szkołę języka angielskiego w Warszawie ?
Według mnie należy wybierać dobre i sprawdzone szkoły językowe, mające doświadczenie w nauczaniu. Ważne by zajęcia organizowane były w małych grupkach, a część konwersacyjna była rozbudowana. Osobiście mogę polecić Archibalda oraz English For You. Szkoły te promują mówienie na zajęciach, nie siedzenie nad ćwiczonkami.
Witam. Ja również szukam jakiś dobrej szkoły języka angielskiego w okoliac śrdódmieścia w Warszawie. Takiej gdzie chodzi młodzież licealna. Tu kolega z forum polecił dwie szkoły. Ja też słyszałem o tfls,speak(nie mylić z speak-up. Tej teź sie przyglądałem ale wyczytałem z tego forum ze są nieuczciwi wobec klienta, chociaż na gdzieś indziej w necie wyczytałem ze jest ok.). Co myślicie o tych dwórch? Może jakiś inne polecice? Takie gdzię nie oszukują ludzi w umowach. Gdzie dobrze uczą. Dodam że muj anglieski jest słaby. Nie wiem jak wyglądają zapsy (czy są jakieś testy) do różnych szkoł. Ale wiem i znam swoje umiejętności i wiem ze szybko bym nadrobił braki. Jeszcze jedną sprawą są same zajęcia. Co polecacie? Jaki typ? Tam gdzie sie dużo gada czy gdzie sie grmatyke szlifuje? I co sądzice o szkole empik? A i ostatnie czym się różni studium od szkoły?
Pozdrawiam:) I z góry dziękuję za odpowiedzi:)
Według mnie TFls to szkoła z tradycjami, już wiele lat temu chodziłem na kurs angielskiego, ostatnio zapisałem się w Warszawie do English For You, podoba mi się baardzo duża ilość konwersacji i małe grupki, oraz dodatkowe konwersacje w kafejce dyskusyjnej. Jakiś czas temu chodziłem do Pygmaliona, fajna szkoła na Sakiej Kępie
Witam:) O English For You też ludzie mają dobre zdanie. Mam pare pytań:
1) Czy jest tam młodzież licealna?( na ww jest napisane że jest, ale nie wiem jak z tym w praktyce)
2) Jak wygląda przydzielanie osób do grup według poziomem wiedzy. (jakieś testy?)
3) Czy książki/podręcznik kupuję sie na 1 semstr czy na cały rok? Jaki jest koszt tego?
4) Jak wyglądają zajecia? W nieciue czytałem, że głownie sie gada a gramatyki mniej (zadają do domu?)
5) Nie ogarnim tych lekcji. Jest napisane 75 godzin lekcyjnych i to 2 razy w tygodniu lub raz. Czyli że np mogę wybrać 2 razy za każdym razem 45 min, lub jedn raz 45min? Nie można np. tak że 2 razy w tygodniu po 2 razy 45min? I co z tym typem co sie nawija po angliesku ma sie dodatkowy pakiet(20). 20 godzin? 20 spotkań po 45min? Te 20 to ilość spotkań w ciagu semestru? I czy te spotkania są stałe o tych samcyh dniach i godinach? Czy różnie z tym bywa?
6)Jak lektorzy? Panuje tam miła admosfera?
Pozdrawiam:) I z góry dziękuję za odpowiedzi:)
Rzeczywiście English for You to dobra szkoła angielskiego Warszawie, chodziłem tam w zeszłym semestrze na kurs do CAE, jeżeli chodzi o kwestię o jaką pytasz lol123m8 to muszę Ci napisać, że zapisując się rok temu to dopiero można było dostać oczopląsu i schizy na ich cenniku, myślę,że nawet sama dyrekcja miałaby trudności z rozszyfrowaniem tej łamigłówki, teraz wchodząc na ich stronkę jest w w porównaniu z zeszłym rokiem super przejrzyście. Wracając do samej szkoły, mój kurs prowadzony był przez Patrycję Jeziorek( odpowiedzialna za część gramatyczną i Alice( konwersacje) . Bardzo dobrze ten układ zadziałał. Dodatkowe konwersacje odbywały się w dodatkowych dniach. Były to warsztaty nie związane z programem. Co tydzień dostawałem maila z info (kiedy i o czym).
A czt te dodatkowe warsztaty były w godzinach po połudnowich?16-17?
Zasada dodatkowych konwersacji w English For You jest następująca.
Dostajesz 20 lekcji do wykorzystania na semestr, szkoła wysyła mailem terminy i organizuje więcej konwersacji niż ci przysługuje. Jeżeli nie możesz skorzystać w jednym tygodniu możesz wykorzystać w innym. Tych spotkań organizują około 35( 20 do wykorzystania), terminy i dni są ruchome, ale zawsze po południu od 17 00, czasami są od razu dwa spotkania ( 90 minut), czasami są terminy dla mnie beznadziejne np w piątek, ale są także w pozostałe dni bez sobót. Spotkania są mega fajne w ich klubie - kafejce dyskusyjnej. Spotykasz innych Nativów, którzy Ciebie w zajęciach programowych nie uczą. Fajna gadka, dają ciateczka, napoje. W maju wreszcie zainstalowali klimatyzacaję, gdyż było mega gorąco, potem odetchnąłem z ulgą.
Spotkania zawsze organizowane są w grupach dobranych wiekiem i poziomem, ale możesz spotkać ludzi z innych grup na tym samym poziomie, to jest też fajne
Witam:) Dzięki za odpowiedzi:) A czy są tworzone grupy takie o bardzo niskim poziomie? Jak wyglądają testy które przydzielają do grup? Czy na pisemym są czas? Może coś innego? A ustny? Jak on wygląda? Są zadawane jakieś pytania? Ogólnie to opłaca sie wydać te pieniądze na tą szkołę?
Pozdrawiam:)
ja polecam EQ Szkole Jezykow Obcych na Natolinie. Jak komus za daleko na Natolin, to ma tez filie na Muranowie i Powislu. Dla mnie najwazniejsze sa b.male grupy (do 7 osob, na ogol ok 5) i swietnie przygotowani lektorzy. nie ucza tam jakies tam studenciaki, co chca sobie dorobic, tylko doswiadczeni lektorzy z pomyslem, programem i dobrym podejsciem. ceny sa ok, zawsze mozna sie dogadac i placic w ratach. znajoma uczyla sie tam wloskiego, bardzo chwali, jest oczywiscie angielski, a chyba tez hiszpanski i arabski. polecam!
Witaj lol123m8 , grupy w English For You są dobrze dobrane, zawsze wiekiem, zawsze poziomem. Pytasz o test. Jak pamiętam składał się z częśi pisemnej ustnej i zrozumienia tekstu. Nie panikuj dobrze dobiorą ci poziom. Pytasz czy wart wydać kasę. English For You to szkoła która jest na rynku od wielu lat i raczej ma dobrą opinie, choć oczywiście znajdzie się ktoś niezadowolony. Ja raczej uważam ,że dobrze wydałem kaskę, ale pamiętaj ,że jest na rynku wiele innych dobrych szkół angielskiego. Wybieraj te , które specjalizują się tylko w angielskim. Np. Angloschool, Speak Up .............
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Studia językowe

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie