Konwersacje w Krakowie - która szkoła?

Temat przeniesiony do archwium.
Witam,

Chciałbym podszkolić się trochę w mówieniu po angielsku, bo znalazłem pracę, która tego ode mnie wymaga. Przede wszystkim zależy mi więc na konwersacjach, idealnie byłoby gdyby obejmowały one tematykę business english. Biorę pod uwagę zajęcia w grupie.
Możecie polecić jakąś przyzwoitą szkołę w Krakowie z rozsądnymi cenami?
Jeszcze jedna sprawa. Tak jak wspomniałem wyżej, szczególnie zależy mi na mówieniu i tego chciałbym się nauczyć. Stąd taki pomysł, żeby zapisać się na same konwersacje.
Przeglądam teraz oferty różnych szkół i widzę, że w większości standardowych kursów używa się metody komunikatywnej. Myślicie, że na takim normalnym kursie da się nauczyć swobodnego mówienia? Bo jeśli tak, to dodanie odrobiny czytania, gramatyki i pracy domowej nie zaszkodzi ;)

Wiecie coś na temat szkoły Three Lions? Mają całkiem przyzwoitą ofertę. Jak u nich z nauką mówienia?
Sprawdź ILT (inter lang & text) - na pewno mają business english i konwersacje. Pamiętam, że mieliśmy bezpłatne konwersacje w piątki.
Na WSE Tischnera są fajne i tanie kursy Cambridge i CELTA. Więcej informacji można znaleźć na http://www.wse.krakow.pl/pl/Jezykowa_jesien. Naprawdę warto! Polecam!
Inter Lang & Text w Krakowie na pewno ma businessowe zajęcia z BECa. Na pewno ma też konwersacje, pamiętam, że prowadził je bardzo sympatyczny Brytyjczyk;)
Open School na ul. Szpitalnej w Krakowie jest wart polecenia. Przygotowywałem się tam do egzaminu FCE. Zajęcia były prowadzone na zmianę z lektorem polskim i z native speakers co jest ogromnym plusem. Ponadto każdy uczestnik kursu może bezpłatnie korzystać z dodatkowych konwersacji z native speakers, które odbywają się raz w tygodniu. Szkoła oferuje bardzo dobrą jakość nauczania za niewygórowaną cenę. Lektorzy mają świetne przygotowanie merytoryczne i doskonały kontakt z grupą.
Ponadto, jeżeli masz ochotę uczestniczyć tylko w konwersacjach to masz tam taką możliwość. Oczywiście cena wtedy jest niższa, ale o szczegóły musisz zapytać w sekretariacie szkoły bo nie wiem.
Temat przeniesiony do archwium.