Norweski w Krakowie

Temat przeniesiony do archwium.
Ponieważ wśród sześciu języków "szlifowanych" na tej stronie nie ma norweskiego, zamieszczam pytanie tutaj- prawie każdy uczył się, uczy lub będzie uczył angielskiego, więc jest szansa, że w licznym gronie odwiedzających znajdzie się jakiś norwegofil, który odpowie na nurtujące mnie pytania;) Wiedziona fascynacją krajami skandynawskimi oraz chęcią ucieczki z naszej- skądinąd pięknej- Ojczyzny, poszukuję informacji o szkołach/prywatnych lektorach norweskiego w Krakowie. Informacje znalezione w necie są niewystarczające (wiadomo, że każdy będzie zachwalał swoją szkołę i metodę nauczania jako jedyną słuszną), dlatego chętnie poznam opinie z pierwszej ręki. Kilkoro wyszukanych przeze mnie "prywatnych" lektorów działa pod szyldem Empiku (słyszałam różne zdania na temat tej szkoły, ale może to zależy od języka?), szkoła Dagmar Instituttet nie ma stacjonarnego telefonu, a komórki nikt nie odbiera, choć na swojej stronie zachęcają do zapisów na październik 2012. Błądzę po omacku, a bardzo zależy mi na nauce tego języka, dlatego będę wdzięczna za każdą wskazówkę; także za namiary na inne miejsca, w których można nauczyć się norweskiego w trochę żwawszym tempie niż A1 w rok. Z góry dziękuję za pomoc.
Dołączam sie do prośby powyżej :)

Ja póki co umówiłam się na spotkanie informacyjne w SJO Mały Rynek- nie wiem jak u nich kurs wygląda cenowo. Zobaczymy co to będzie, ale kusi mnie Dagmar (mam podobne doświadczenie jak Ty -nie odbieraja tel ) no i zdecydowanie najtansza jest szkola Lingualand.
Norweski jest w szkole empik, od kilku lat prowadzą tam kursy. Znajomi w zeszłym roku chodzili na kurs od podstaw i po roku dosyć sporo się nauczyli. Wszystko zalezy od lektora. Narzekali na jednego lektora- lektora młodego chłopaka, przy kości. Inni lektorzy podobno OK. Najlepiej iść i zapytać.

»

Pomoc językowa