Dobra szkoła angielskiego na Śląsku

Temat przeniesiony do archwium.
Znacie może jakieś dobre szkoły angielkiego na Śląsku..chodzi mi głównie o Katowice, Bytom, Orzesze.. Znalazłam szkołe Effectiva.był tam może ktoś na kursie angielskiego?
Effectiva to fajna szkoła. Ostatnio zapisał się na angielski i jestem zadowolona, grupy są malutkie a szczególny nacisk kładzie się na mówienie, bo to w zasadzie największy problem dla Polaków. Co więcej nauczyciele są dla nas a nie my dla nich a to się liczy
Najwiekszy problem dla Polakow to nie jest 'mowienie', bo sama zauwazylam, ze uzywaja 20 pare slow gdzie 2 slowa by wystarczyly. Problem polega na tym ze nie chca sie zawstydzic, ze cos zle wymowia. Po prostu nie maja tej zdolnosci zeby sami z siebie sie smiac, jak cos nie wyjdzie.
A to na tym polega - jak otworzysz usta i cos wyjdzie, czy dobrze czy zle - to co z tego, ze zle wymowiles - ktos Cie poprawi. Ale jak trzymasz jezyk za zebami to nikt nie wie czy dobrze mowisz czy nie.
Trzeba sie nie wstydzic i tyle.
Moze powinni tez chodzic czesciej do dentysty jesi boja sie otwierc usta?
Cytat: savagerhino
Moze powinni tez chodzic czesciej do dentysty jesi boja sie otwierc usta?

sav,
lapiesz mnie za slowa, ale wiesz dokladnie o czym mowie. Wstydzic to moze sie tylko ten, co nigdy nic nie zrobil. Nie trzeba sie wstydzic i tyle.
zartuje skarbie, przeciez wiesz, za slowa bym cie ni chcial lapac w zadnym wypadku nie za slowa
zartuje skarbie, przeciez wiesz, za slowa bym cie ni chcial lapac w zadnym wypadku nie za slowa

sav- you made my day ;-)
Done deal then. I booked the room already.

p.s. Hope they have discounts for limps
Done deal then. I booked the room already.
p.s. Hope they have discounts for limps

Don't worry - we aim to please.
Temat przeniesiony do archwium.

»

Pomoc językowa