wyjazd na kurs angielskiego - jak sądzicie?

Temat przeniesiony do archwium.
Poszukuję szkoły językowej, która zapewni mi bezpieczny i równie skuteczny wyjazd zagranicę. Mam propozycję dobrze płatnej pracy ale muszę mieć dobre predyspozycje do nauki języka a od czasu jak się uczyłem już trochę minęło. Dali mi czas dwóch miesięcy na podszkolenie, żeby później u nich uczyć się już tylko kierunkowo języka branżowego, więc myślę że taki wyjazd jest najlepszym wyjściem i najszybszym na przypomnienie i "złapanie bakcyla" od nowa. Mam rację? Może jakieś propozycje w tym zakresie?
wygląda na to, że masz rację bo jak wyjedziesz do pracy to ciężko się będzie tak nagle przestawić a z wcześniejszym wyjazdem na koncie będziesz już przygotowany. ja wprawdzie docelowo w innych okolicznościach ale się zdecydowałem wyjechać na naukę ze Skrivankiem, bo moi znajomi z nimi wyjeżdżali. no i najwyższy poziom, dużo atrakcji więc właściwie na nauce języka nie bardzo ktoś się skupiał, samo do głowy wchodziło. mieliśmy nawet spotkanie z celebrytą, kupa śmiechu i w ogóle to najlepszy sposób na naukę. a od strony samego wyjazdu to organizacja też niczego sobie, meldunek do wyboru między hotelem a mieszkaniem u rodziny tubylców ;) wszystko grało, ja jestem zadowolony z efektu.
Szkół, które organizują wyjazdy nie znam ale możesz spróbować szczęścia i wygrać taki wyjazd http://blog.fiszki.pl/dla-wszystkich/konkurs-wygraj-kurs-jezyka-angielskiego-na-malcie/
Zawsze marzyłem o takim wyjazdowym kursie, ale jednak koszt trochę mnie przeraził
Kursy wyjazdowe są bardzo dobre, ale przede wszystkim musimy pamiętać, aby nie było Polaków na takim obozie
Koszt to jedno, ale nie warto jechać, gdy nasz poziom jest niski, warto najpierw podciągnąć się na kursie stacjonarnym
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa - tłumaczenia

Zostaw uwagę