niemiecki w wawie lub krakowie

Temat przeniesiony do archwium.
sluchajcie..ja mam pytanie odnosnie szkol jezykowych w wawie i krakowie..ktore najlepiej ucza jezyka niemieckiego??????dziex za odp;-)
W Kakowie moge polecic ci Berlitz, prowadza kursy z j. niemieckiego na roznych poziomach. Szkola przede wszystkim stawia na nauke komunikacji w tym jezyku ( oczywiscie gramatyka tez jest), dlatego tez zajecia sa tylko po niemiecku, nawet juz na poziomie podstawowym lektor nie uzywa jezyka polskiego. Ja osobiscie mialam do czynienia z wieloma szkolami jezykowymi, ale dopiero dzieki Berlitzowi osiagnelam zamierzany efekt. Lekotrzy maja niesamowite podejscie do sluchaczy (szczegolnie pani Ewa) tak wiec atmoswera na zajeciach jest zawsze luzna i sympatyczna ( a nie jak to zazwyczaj bywa w innych szkolach - ksiazeczka i cwiczonka, albo czytanka - czyli jedna wielka NUDA). Tak wiec goraco ci polecam :)
Ja polecam Instytut Austriacki. Sama chodziłam tam przez jakiś czas - bardzo mi się podobalo. Dużo mówienia, czyli to co najbardziej ważne - a co najwazniejsze lektor slucha tego co mowisz i poprawia Twoje bledy. Ocyzwisice mozesz rozwnie dobrze trafic na kiepskiego lektora, ja mialam to szczescie ze trafilam na wspanialych. Polska lektorka wspaniale tlumaczyla gramatyke, wsyztskie slowka i cala wiedze przekazywala tak ze nie trzeba bylo juz nic w domu sie uczyc. Oczywiscie na zajeciach bylo duzo humoru i zartow i dzieki temu nie bylo oporow w mowieniu po niemiecku - sami smialismy sie ze swoich bledow. Sale nowoczesnie urzadzone, w niekotrych jest co prawda troche zbyt glosno (okna wychodza na ulice Karmelicka) ale zawsze mozna zmienic sale na inna. Obsluga w biurze rowniez bardzo mila,dobrze poinformowana. Ogolnie super szkola!
Ah zapomnialam dodac ze mowie o krakowskim Instytucie Austriackim;)
fefaaf

« 

Studia językowe

»

Studia językowe

Zostaw uwagę