Zagraniczne Kursy Angielskiego

Temat przeniesiony do archwium.
Witam .

Mam zamiar wybrac się na zagraniczny kurs ang.
Tylko przez jakie bióro ?
1.atas
2.JDJ
3.inne(...)
Help.:)

pozdrawiam Kamil B.
czesc, wlasnie przegladam to forum w celu znalezienia opinii na temat posrednikow szkol jezykowych. w zeszlym roku bylam na kursie w londynie - 2 tyg. wyjazd zorganizowalo mi biuro tee.pl. w tym roku tez wybieram sie na kurs, chce szkole w jakims bardziej wakacyjnym miejscu w UK, chyba znowu skorzystam z tego samego biura, ale chcialabym porownac oferty...z doswiadczenia zeszlorocznego wiem, ze nie jdj - ceny kosmos, podaja jakies wymyslone nazwy szkol...oferta mimo ladnego katalogu mnie odstraszyla. generalnie wole omijac "molochy", lubie byc waznym klientem :-)...... a Ty znalazlas juz cos?
pozdrawiam, Maja
RyzykFizyk jade na kursy z ATAS ....
zobaczymy jak będzie :)
pozdrawiam
spoko bylam z Atasu na kursie języjowym 2 tygonie - wszystko było ok, kurs - 12 osób w grupie, wycieczka do Londynu w tym , sam dojazd ok zorganizowany przez nich, rodzinka też- ponownie w tym roku chyba tez z nimi wyjade
Hej

Super .Ja jade na 4 tyg. Powiedz mi czy przez te 2 tyg to coś sie nauczyłaś,
weszły Ci jakies potrzebne zwroty do głowy ,czy raczej był to odpoczynek ?

pozdrawiam Kamil B
Hej,
na naukę jako taką nie masz co liczyć, bo lekcje są przeważnie w grupach zróżnicowanych narodowościowo czyli róźna wymowa wolniejsza i szybsza przeważnie wolniejsza - pomimo testów grupy nie są też wyrównane językowo , a Anlicy chyba wolą wolniej ale dokładniej prowadzić zajecia i nie lęcą tak z programem; ja byłam na kursie intensywnym czyli rano normalne lekcje a poźniej dodoatkowe zajęcia z gramatyki - odradzam jednak lepiej wybrać normalny tryb szkoda czasu i pieniędzy, lepiej dodatkowy czas przeznaczyc na kontakt z innymi cudzoziemcami, i unikac Polaków - kurs mi dał pewnośc siebie w języku, wogóle nie czułam barier mówienia i to mi zostało; po prostu przestajesz sie bać mówic, pozdrawiam
Joanna
witam,
mozesz mi napisac w jakiej szkole sie uczylas? ja bym w zeszlym roku w king street college w londynie (polecam nota bene :-) ). w te wakacje tez wybieram sie do szkoly, ale chcialabym gdzies nad moze.....
dla mnie grupy miedzynarodowe to absolutny PLUS - chodzi o to, ze nie masz mozliwosci zamienic slowa po polsku, poznajesz ludzi roznych kultur.... zgodze sie, ze zeby jak najwiecej wyniesc - trzeba unikac rodakow :-)
heja

Czy ktoś leci 5 Sierpnia z Atasu do Hasting :)??

pozdrawiam :)
joana 75 a z jakiego biura ty jechałaś ??? i dokładnie w jakie miejsce??? czy ktoś z was mieszkał w centrum londynu???
csnxssh
z Atasem, szkoła w Bournemouth - bylo super, jadę z nimi w tym roku ponownie ale do Brighton
Hej, lece w czwartek do Londynu i szukam sobie jakiejs szkoly. DOBREJ szkoly. w zeszlym roku bylam w Brighton - swietnie ale drogo, juz nie bede jezdzic za posrednictwem żadnych biur.. teraz bede mieszkac u kolezanki. zaprosila mnie. to nie to samo co w jakiejs rodzininie angileskiej gdzie masz jeszcze dodatkowo kontakt z jezykiem, ale teraz prynajmniej na 6 tyg :) no i z rodzinka tez za duzo w sumie nie pogadalam. oni tez pracowali a mnie i tak ogole nie bylo w domu :p wiec... :P
wracajac do tematu, to jakies namiary na DOBRA szkole? :P
hej!
a czemu chcesz korzystac z posrednictwa?no chyba ze czegos nie doczytalam i chcesz wyjechac do USA, gdzie zwykle korzystamy z roznych agencji, ktore pomagaja nam w uzyskaniu Vizy. W kazdym innym przypadku to bezsensowne gdyz kazdy posrednik rowniez "zgarnia" jakis procent...
Jesli Wielka Brytania, a mianowicie Londyn by Ciebie zadowolil wejdz na www.avalonschool.co.uk,
Bylam tam, swietna szkola angielskiego (i nie tylko) z wieloletnia tradycja i wyszkolonymi nauczycielami angielskiego, ktorych angielski to pierwszy jezyk (native speakers). Mamy w Polsce kilka szkol ktore ucza ich metoda ale ja skontaktowalam sie bezposrednio z Avalonem.
pozdrawiam
karolina
hej iza! strasznie Ci zazdroszcze tego wyjazdu. Tak, ja bylam w szkole angielskiego, nazywa sie Avalon tak jak ich metoda, ktora zreszta jest swietna uwazam.Wyobrazisz sobie ze ktos kto nie mowi po angielsku nic a nic zaczyna w styczniu na przyklad dokladnie rok pozniej moze przystepowac do egz FCE (i w prawie 100% go zdaje)?Polecam ta szkole, jest w centrum londynu na leicester square, a drugi budynek na soho (stacja totenham court road na oxford str).Nazywaja sie Avalon. nie sa najtansi, ale zawsze mozesz skorzystac z 3 darmowych lekcji na poczatku. Gwarantuje Ci ze juz zostaniesz!W tej szkole prawie nie ma polakow, a nauczyciele to native speakers.Zerknij sobie na ich strone www.avalonschool.co.uk.pozdrowka
ja jadę na początku lipca do Londynu do LEICESTER SQUARE SCHOOL OF ENGLISH slyszał ktoś a może też się tam wybiera? Mam jeszcze takie pytanie do osób które były w Londynie na kursie czy to jest dobry wybór? bo niby wybrałam Londyn ale teraz się zastanawiam czy nie lepsza byłaby jakas mniejsza wakacyjna miejscowosc?
Ja jade przez taką firme FES ,porównywałam też z AtAS moze ATAS ma dużo większy wybór kursów ale mimo to ceny tez duzo wyzsze
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa