Szkoly jezykowe w Nowym Jorku

Temat przeniesiony do archwium.
Czy ktos moze ze mi poradzic ktora szkole jezykowa wybrac w Nowym Jorku?
W nowym jorku jest bardzo duzo szkol jezykowych. Ja moge ci cos polecic, ale musze wiedziec ile mozesz wydac na to pieniedzy?rnrnOczywiscie drozsza szkola wyzszy poziom nauczania, mniejsze grupy, native speakers nauczyciele itd.rnrnJesli zalezy ci tylko na utrzymaniu wizy studenckiej moge ci polecic miejsca, ale te szkoly sa strata pieniedzy i nic nie mozna sie tam nauczyc. rnpowiedz mi dokladnie co masz w planach i jakie intencje.
Ja moge ci powiedziec gdzie sie nie uczyc z wlasnych doswiadczen.rnNapewno odradzam ALCC, Bell school, ZONI, Spanish-American institute no i oczywiscie nie polecam zadnej szkoly na Greenpoincie (zgroza tu ucza tylko polacy!).rnJesli chodzi o dobre szkoly, to napewno Hello World Language Center, oraz kursy jezykowe w collegu, kazdy w CUNY. Sa jeszcze inne ktore polecam ale sa juz naprawde drogie. rnpowodzenia, nie wybieraj szkoly ktora jest najtansza, skontaktuj sie ze szkolami, zadawaj pytania - np. ile studentow w klasie, czy nauczyciele sa native speakers, ile godzin w tygodniu, czy jest elastyczny plan zajec, jaki jest program?
A czy ktos slyszal o ELS Language Centers? Chodzil na kurs?

« 

Zagranica

»

Pomoc językowa

Zostaw uwagę