top english school

Temat przeniesiony do archwium.
mam zamiar rozpocząć naukę języka angielskiego. zależy mi na tym żeby szybko opanować ten język chociazby z stopniu komunikatywnym, ponieważ za pół roku wyjeżdżam z kraju. Słyszałam że "Top ..." to jedna z lepszych opcji ale wolalabym się dowiedzieć czegoś więcej od osób które miały styczność z ta szkołą. Podobno nie uczą tam metodą callan'a tylko jakąś inną która polega na tym że lekcje oparte są nie tylko na materiale z ksiązki...? dodam że mieszkam w Kielcach, bo wiadomo że w każdym mieście może to wyglądać trochę inaczej.. Dziękuję za każdą informację.
A czy przeczytalas opinie ludzi, tutaj na forum (szkoly jezykowe) ktorzy tam juz studiowali?
Ale zeby opanowac jezyk to potrzeba duzo pracy domowej (2 godz kazdego dnia - za pol roku sie czegos nauczysz)- nie tylko chodzic do szkoly
Co to znaczy stopien komunikatywny? What is your name? czy cos wiecej?
chodzi mi o to żeby umieć się dogadać z osobą z zagranicy. W zwykłych szkołach uczą głównie rozwiązywania testów gramatycznych, pisania itp. natomiast mały nacisk położony jest na mówienie (w przeciwienstwie do tej szkoły- z tego co słyszałam). A myślę ze w innym kraju najbardziej przydaje się umiejętność posługiwania się językiem w mowie(przynajmniej na początku). pytam sie więc tylko czy warto poswięcić pieniądze i czas na taki eksperyment czy lepiej iść w kierunku tradycyjnego uczenia się...

« 

Studia językowe

»

Studia językowe