Kraków-Empik,Lingualand,Mały Rynek

Temat przeniesiony do archwium.
Szukam dobrego kursu językowego w Krakowie. Wprawdzie języka szwedzkiego, ale wydaje mi się, że większych różnic przy poszczególnych językach nie ma. Szwedzki prowadzą Lingualand, SJO EMPIK, Mały Rynek i Everest. Czy ktoś ma jakieś doświadczenia z tymi szkołami (dobre albo złe)? Chciałabym wybrac porządny kurs, dlatego będę wdzięczna za rady :) Jeśli ktoś orientuje się też, jakie są ceny w tych szkołach, prosze o informację; na swoich stronach cennik prowadzi tylko Lingualand. Od razu dzięki za wszystkie informacje :)
TYLKO NIE EMPIK!!! Proszę o kontakt wszystkie osoby, którym szkoła językowa Empik w Krakowie nie chce oddać pieniędzy po rezygnacji ze szkoły: [email]
Szkoła ma kiepski poziom, więc wiele osób rezygnuje, ale oni chyba wolą zarabiać na naciąganiu na kasę, a nie na nauczaniu.
Przez przypadek trafiło na siebie kilka oszukanych osób i nie zamierzamy odpuścić draniom. Na pewno jest nas więcej, a pewnie niektórzy nawet nie wiedzą, jakie mają prawa, więc każdy to chce może dołączyć do nas.
Jeśli zapłaciłeś np. za pół roku i zrezygnowałeś po miesiącu, to zgodnie z prawem powinni Ci oddać za te niewykorzystane 5 m-cy.

Było dużo głosów, że raport Newsweeka o szkołach językowych był przekrętem - ja się nim sugerowałam wybierając Empik i niestety przekonałam się, że pogłoski o przekręcie muszą być prawdą. Nie mam pojęcia jak ta szkoła mogła zająć jakiekolwiek dobre miejsce w rankingu.
Tez ODRADZAM szkole EMPIK. Oszukuja ludzi i nie oddaja pieniedzy w przypadku rezygnacji. Moje wrazenia z pierwszych zajec tez nie byly rewelacyjne, bo w ich trakcie mielsmy sluchac czegos na sluchawkach i sie okazalo, ze nie dzialaja, a glosniczek mono jest tragiczny i trzeba bylo mocno wytezac sluch. Także np. w recepcji po zajeciach (10 minut przed zamknieciem) chcialem sobie wypozyczyc ksiazke i zostalem poinformowany, ze juz koncza i nie bardzo moga (czytaj - nie bardzo im sie chce). Teraz mam problem, bo stracilem duzo pieniedzy i tkwia teraz tam w EMPIKu.

NIE POLECAM TEJ SZKOLY
Witam wszystkich, ja też nie polecam szkoły EMPIK i tez zostałam przez nich oszukana. Jak juz sie zapiszecie do tej szkoły zapłacicie kasę i wam ona nie bedzie pasowała to juz koniec po rezygnacji nie otrzymacie swoich pieniędzy. Ja zrezygnowałam po miesiącu bo zakwalfikowano mnie do złej grupy nawet lektorka tego nie zauważyła i gdybym się do niej nie zgłosiła to pewnie dalej bym dukała po angielsku jak wczesniej. Tam nie podchodzi sie indywidualnie do każdego ucznia dla nich liczy sie kasa. To zła szkoła , a do tego oszukuje i zatrzymuje pieniądze.
Jeśli chodzi o szkołę Mały Rynek to słyszałam pozytywne opinie, sama chcę się tam zapisać i właśnie szukam informacji na ich temat. Pozdrawiam
Też podpisuję się pod poleceniem Małego Rynku! Szeroka oferta, róóóóżne języki, i moje ulubione- ciekawe oferty promocyjne i różne cenowe upusty. warto! http://www.malyrynek.krakow.pl/
Czy jak się zwiąże z tą szkołą na dłużej mogę liczyć na jakieś rabaty :) ?
zgadzam się z opinią że SJO Empik to grupa wyjątkowych naciągaczy i złodziei. Zapiszą człowieka na kurs w 5 minut ale kasy oddać nie potrafią,Ja bujam się z nimi już od grudnia 2009 roku bo wtedy zrezygnowałam z zajęć a raty musiałam spłacać nawet jeśli nie korzystałam z lekcji. Teraz Pańcia z Empiku odsyła mnie do banku po moją kasę a bank do Empiku i tak latam żeby odzyskać 500 zł, ale im nie odpuszczę bo ludzie rezygnują z lekcji z różnych przyczyn a jeśli się pisze na papierze że się kasę zwraca to się ją zwraca.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa