O co pytać, przy wyborze szkoły??

Temat przeniesiony do archwium.
Witam..
Zamierzam od września zapisać się na kurs angielskiego. Tutaj zachodzi pewien problem, bo nie bardzo wiem, do której. W mojej miejscowości jest, pare szkół, więc mam wybór...
Czy możecie mi podpowiedzieć, o co pytać, i na co zwracać uwagę? Aby nie okazało się, że będzie to zmarnowany czas i pieniądze.
Jestem ze Stargardu Szczecińskiego. Co prawda mogłabym dojeżdżać do szczecina, ale jest to trochę zbyt uciążliwe... Więc wolałabym pozostać u siebie..
pozdrawiam...
Na pewno warto zwrócic uwagę na:
-cenę:P,
-ilość godzin,
-czy lekcje prowadzi native speaker czy Polak,
-biblioteczkę (w niektórych szkolach językowych można wypożyczać sobie książki w danym języku),
-to czy w wypadku, gdyby szkoła ci nie odpowiadała można rozwiązać umowę i odzyskać częściowo pieniądze,
-to jak długo dana szkoła funkcjonuje,
-fakt czy przeprowadzane sa testy kwalifikacyjne!,
-czy szkoła rzygotowje do konkretnych egzaminów.
Pozdrawiam
ups, miało być przygotowuje:) A tak poza tym wazna jest też ilość osób w grupie.
Ja bym sie zapytala czy moga potwierdzic ile osob zdalo na dane egzaminy z calosci w grupach i jakie byly ich wyniki.
tutaj jest trochę na ten temat :)

http://www.angielski.edu.pl/content.php3?name=szkoly
przede wszystkim zapytaj o LEKTORÓW! ile mają doświadczenia, jakie szkoły i kursy pokończyli, bo z całym szacunkiem do przedmówców, myślę,że jesli lektor jest na prawde dobrze dobrany i potrafi przekazac wiedze i zainteresowac językiem to nauka w każdej szkole jest miła ! :)
dziekuje :)

przygotowalam juz sobie ankiete z pytaniami :) i od jutra bede ganiać po szkołach :)
pozdrawiam
tylko że o tym jak ktoś potrafi uczyć języka i przekazywać wiedzę nie decyduje ilość ani rodzaj ukończonych kursów itp. Najlepszym więc sposobem są recenzje znajomych osób
zgadzam się z powyższym - ja zrobiłam research i opłacało się:) A, co do lektorów - też najlepiej pytać doświadczonych uczniów:) I oczywiście - fajnie jest mieć zajęcia z native'm, ale zależy to od Twojego celu. Jeśli bardziej konwersacyjny - w porządku; jeśli egzaminacyjny - czasem warto mieć zajęcia z filologiem-Polakiem, bo bywa, że łatwiej pokonać gramatyczne problemy. W mojej szkole były zajęcia na przemian: native/Polak - i to idealne rozwiązanie. Hehe, a zajęcia z native'm czasem przeciągały się do 2. w nocy;))))) rnrnGdyby jednak chciało Ci się do Szczecina przybyć, to parę lat temu chodziłam do Empiku i było OK. Uczy tam mój nauczyciel z LO i o ile wiem - ma z Empiku b. wielu zadowolonych uczniów, już po super-zdanych egzaminach.
Dotka ja wlasnie zapisalam sie na kurs w stargardzie, byla rozmowa i test na wejsciu. Jak chcesz podaj gg albo meila to napisze wiecej co i jak. Pozdrawiam
ja już też się zapisałam i już nawet zapłaciłam. Zapisałam się do Chmury, słyszałam o nim dobre opinie. :) moj [gg] . Ciekawa jestem gdzie się Ty pasiałaś??
Temat przeniesiony do archwium.

»

Studia językowe

Zostaw uwagę