CaLLaN

Temat przeniesiony do archwium.
31-34 z 34
| następna
Witam . Dla mnie nauka tą metodą jest wyjątkowo efektywna. Uczę się online (przez skypa)w szkole www.sayspeak.pl więc nie muszę nawet wychodzic z domu. Na początku się troche obawiałam takiego sposobu nauki ale pierwsze sześć lekcji było gratis wiąc spróbowałam.Zaczynałam od podstaw, czyli stage 1 na początku nic nie rozumiałam (ale po to są lektorzy aby uczyć języka te osoby które go nie rozumieją). Obecnie jestem na stage 3 i jestem bardzo zadowolona z tej metody.
uważam,że najlepiej uczyć się wszystkiego naraz (mowy, pisania, czytania, słuchania). Wtedy ma się dobre podstawy, a zawsze (w większości szkołach) można wziąć dodatkowe i nieodpłatne konwersacje.
Właśnie skończyłam dwutygodniowy kurs angiekiego w Irlandii, jestem chyba trochę starsza niż większość z was.Do tej pory uczyłam się różnymi metodami Callanem, metoda tradycyjna - lekcje indywidualne.I sądze, że najlepsza nauka jest na tego rodzaju kursach. Niestety jest to dosyć droga impreza ok.8000-16.000 zł. w zależności od kursu. Sam kurs kosztuje ok 600 Euro ( kurs intensywny 25 godz/tydz.+ przelot+kwatera+wyżywienie.Myślę jednak, że należy zaoszczędzić na taką imprezę.
Zalety.: w moje szkole nie było nikogo z Polski, więc byłam zmuszona mówić i rozumić doszło do tego ( dosyć szybko) że idą do sklepu nie myślałam chleb tylko bread , kupując bilet kupowałam ticket itd, itd. Ludzie są z całego świata nawet jeśli w grupie są ludzie tej samej narodowości również są zmuszani do mówienia po angielsku. Dla mnie dwa tygodnie równa się jeden rok . Co jeszcze ważne . Są różne poziomy od podstawowego do zaawansowanego przed rozpoczęciem zajęć masz test. Szkoła organizuje również różne zajęcia typu zwiedzanie, filmy i rozmowa o nich oraz spotkania w Pub-ie.
Witam!
Czy mogłabyś napisać jakies namiary na szkołe gdzie sie uczyłaś, może mają strone internetową? Jaka była cena kursu?
Pozdrawiam
31-34 z 34
| następna

« 

Szkoły językowe

»

Studia językowe

Zostaw uwagę