Miesieczny kurs jezykowy w Londynie.

Temat przeniesiony do archwium.
Witam,
wybieram sie w listopadzie na miesieczny kurs jezykowy do Londynu i mam kilka pytan.
Szkola nazywa sie King Street College. Kurs kosztuje 500.00£. czas trwania to 4 tyg. 5 dni w tyg. 6h dziennie.
1. Czy jest moze ktos, kto chodzil do tej szkoly i moglby wyrazic swoja opinie?
2. Co myslicie o cenie tego kursu ?
3. College jest akredytowany przez British Council, w jakim stopniu swiadczy to o jakosci kursu ?

Filip
Sorki, ktos czyta te posty wogole ????
Tak, ludzie ktorzy moga swoj czas poswiecic zeby wejsc na forum to czytaja wszystkie posty. Nie wszyscy moga tu 'wisiec' 24/7 - ludzie 'wpadaja' kiedy tylko moga i generalnie odpowiadaja na tematy o ktorych maja wiedze. Ty oczekujesz ze w ciagu jednego dnia powinnienes miec odpowiedz, a moze osob ktore maja cos do powiedzenia na ten temat tu jeszcze nie bylo.
Ja znam tę szkołę, ale akurat od strony współpracujacego agenta. Jeszcze nikt z klientów mi się nie poskarżył, więc sądzę, że i Ty będziesz zadowolona.
Oczywiscie, ze oczekuję. Po to własnie postawiłem ten post. Stawiem różne posty na różnych forach i reakcja zazwyczaj jest szybsza niz tutaj, więc biorąc pod uwagę to porównanie 2 dni to juz długo, ale ok będę cierpliwy.
Znam system nauczania w takich szkołach, ponieważ w takim systemie uczyłem się włoskiego. jak dla mnie to najlepszy system z jakim sie spotkałem a próbowłaem wielu, ale czyjas opinia dopełniła by pulę posiadanych informacji.
Przydały by sie info o szkolnej bursie, bo na nią się chyba zdecyduję.
Szkolna bursa jest tuz obok szkoly - super sprawa dle leniuchow :) Sa tam calkiem fajne warunki, rozne pokoje (1-3 os.), kuchnie i lazienki. Dosc restrykcyjne jest natomiast regulamin i trzeba go przestrzegac. Jest za to czysto i spokojnie.
Natomiast co do kursu, to zamiast GE30 lepiej wziac GE25 (masz wtedy 10h tygodniowo w malych grupach). Bo te 30 h sa w grupie nawet do 12-14 osob, a tak masz 15h w standardowej grupie i 10h opcji (konwersacje, skills) w malej grupce (5-7 osob) a cena porownywalna.
Nie wiem, jak u Ciebie z gotowaniem - w sumie rodzina goszczaca tez nie wychodzi drogo, a przynajmniej posilki sa :)))
Spoko dzieki za info.
A mogłbys mi powiedziec cos więcej o tym restrykcyjnym regulaminie.
Chyba nie trzeba gasic światła o 22 ? bo ja w woju nie byłem i sie nie wybieram.

Rzeczywiscie wskazujesz tu istotne róznice między GE30 i GE25. Zapytam ich dokładnie jaki jest rozkład zajęć.

Moim zdaniem opłaca sie mieszkac w bursie z dwóch powodów. Po pierwsze wychodzi taniej niż pokój gdzies u znajomych za 80 na tydzień + bilet miesięczny na metro za 80 i czas dojazdów. A po drugie można poznac wiecej ludzi.
a mozesz podac swoj e-mail mam kilka pytan
A mogłabyś mi przesłac informacje o tej szkole na adres [email] ? Wiesz moze czy sa tam kursy wakacyjne?
Mój e-mail [email]
Pytajcie :)
Ja się zapisuje na dniach bo urlop juz mam na miecha całego :).
Temat przeniesiony do archwium.

»

Studia językowe