Bell czy British School?

Temat przeniesiony do archwium.
W poniedziałek mam zamiar zapisać się do jakiejś szkoły jęzkowej. Zapoznałam się już z ofertą kilku i tak po selekcji zostały mi te dwie :D Do Bella chodziłam w tamtym roku i muszę przyznać, że podobało mi się i to nawet bardzo (ale może to sprawa dobrej lektorki :)) ale zachęcająco brzmi również oferta British School tym bardziej, że to ich godziny mi bardziej pasują (jest też troszkę bliżej choć naprawdę Bell jest może 1 drogi dalej więc wielkiego znaczenia to nie ma :D). Czy możecie mi poradzić? Szczególnie zależy mi na opiniach osób uczących aię w BS bo tam jak już wspomniałam nie byłam choć nie wiem czy Bell moge oceniać tylko po roku... Teraz skłaniam się bardziej własnie w stronę BS a to za sprawą godzin ale Bella tez jeszcze nie wykluczam. Bardzo bym prosiła o porady :)

Ps. Chodzi mi o szkoły w Gdańsku ale wasze doświadczenia z innych miast z pewnością też będą bardzo pomocne ;)
Jakoś nie bardzo polecam Gama Bell... Osobiście sie bardzo zawiodłam! Grupa miła, ale kiepsko dobrana. Trzy osoby z 12 znały świetnie angielski i tylko z nimi najwiecej rozmawiali lektorzy. Native był faktycznie fajny chociaż nieco roztargniony.Natomiast polska lektorka to... koszmar!!! Prawie nic nie pisała na tablicy(wymowa!!!), wyśmiewała błędy słuchaczy, tłumaczyła gramatykę tylko po angielsku i... nie chciała powtórzać trudniejszych tematów (nawet gdy mało kto rozumiał)! Romowy po angielsku z kolegami, którzy umieją tyle co ja (np.: 30 min), tak zupełnie bez nadzoru lektora to chyba też dziwny pomysł?! Najgorsze było to, że po cichu wszyscy byli niezadowoleni, ale oficjalnie było ok. Może miałam pecha?
To chyba znaczy, że Bellu jest taka ruletka: nigdy nie wiadomo na kogo trafisz :) Moja siostra też chodziła do Bella i jej się akurat nie podobało, ale mi i moje koleżance tak... Może warto więc pójść do British School. Jak mi się nie będzie podobało to po semestrze się przeniosę :D
Jestem w BS od dwóch lat. Jest spoko, mogę polecić z czystym sumieniem. Bell nie znam i nie potrzebuję. Mi tu dobrze. Pozdro.
Czy ktoś chodził do British School na kursy konwersacyjne? Czy polecacie??

« 

Programy do nauki języków