communica???

Temat przeniesiony do archwium.
Czy ktoś miał jakieś doświadczenia związane ze szkołą Communica mieszczącą się w Krakowie przy ul. Basztowej, lub też słyszał o niej jakieś opinie? Mają dość atrakcyją ofertę (60 godzin zegarowych + 40 godz. bezpłatnych konwersacji za 600zł/sem) ale nie moge znaleść żadnych opini o niej. Może to nowa szkoła? Zastanawiam się też nad Prologiem na Bronowicach. Czekam na szybkie wypowiedzi bo początek semestru tuż tuż :).
Pozdrawiam
Interesowałam się mocno szkołami w zeszłym semestrze.Ta szkoła to chyba jakiś nowy ostatni twór.A prolog z tego co słuszałam jest średni, no i ma niezbyt położenie. Ja kontynuuje w INTER LANG TEXT,robię teraz FCE.Ipolecam Ci tę szkołę. Naprawdę dobra-profesjonalni i nie znudzeni pracą lektorzy, normalna cena,do tego bezpłatne warsztaty, spotkania, książki z rabatem 17%,ankieta oceniająca zajęcia,rabaty za kontynuację(a ja wygralam w konkursie dodatkowo 10%),no i niezwykle piękne wnętrza.Wysoka jakość.Tyle, że na niektórych poziomach chyba nie ma już miejsc.
Nie jestem z Krakowa i nie znam dokładnie tam rynku, ale jeśli zależy Ci na jakości nauczania, to spróbuj coś sprawdzonego. Mam na myśli szkoły, które przeszły inspekcje PASE lub EAQUALS. One reprezentują niezłe standardy, bo muszą się dobrze napracować aby otrzymać taki znak jakości. Pytając na forum możesz otrzymać 10 różnych odpowiedzi, bo każdy ma inne doświadczenie, jeden trafił na lepszego a drugi na gorszego lektora i mówi co innego. Zaraz dołączyć się też mogą przedstawiciele konkurencji lub samej szkoły i już zupełnie nie będziesz wiedzieć co myśleć.

Szkoła, która ma znak jakości jest sprawdzona wszechstronnie - nie tylko przez jednego czy drugiego studenta - ale przez specjalistów od nauczania. Musi spełniać ogrom wymagań. Zobacz na stronie www.pase.pl albo www.eaquals.org. Sam zdecydujesz co jest dla ciebie ważne.
cscscs
csmcsm
Ja się właśnie zapisuje do tej szkoły na kurs maturalny z niemieckiego na poziomie podstawowym... mam nadzieję ze to szkoła się sprawdzi bo ofertę mają zaje*istą!
Cześć:) Ja też poszukuję informacji o tej szkole, bo ich oferta wydaje mi sie jedną z lepszych na rynku...jeśli byś coś wiedział(a), to proszę daj mi znać, bardzo bym chciała poznać jakieś obiektywne opinie o szkole Communica:) może już coś wiesz od innych, jak chcesz to możemy pogadać o tym przez gg, bedzie szybciej i wygodniej;) 9510057
Już się zapisałam;) Wpłaciłam pierwsza ratę przez co mam 10% upustu:) Pierwszą lekcję będę miała 27 więc napisze jak było. Zapisałam się na kurs maturalny z języka niemieckiego na poziomie podstawowym. Wiem tyle że te lekcje będzie prowadził/a lektor/ka polska ale jak będę chciała to mogę korzystać z 40 godzin darmowych konwersacji. Mam nadzieje ze wszystko będzie ok;)
Ja jestem bardzo rozczarowana tą szkołą. Po pierwsze przesunięto termin rozpoczęcia kursu o 2 tyg. Pieniądze kazano wpłacić przed pierwotną datą rozpoczęcia kursu, a następnie dwa dni przed rozpoczęciem kursu ( przesuniętym) dostałam informację , że kurs się nie odbędzie. Chociaż wcześniej zapewniano mnie że grupa o wybranej przeze mnie godzinie zostanie otwarta. Było to już w terminie w którym kursy w innych szkołach trwały już 2 tyg.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia