ktora uczelnia lepsza

Temat przeniesiony do archwium.
Mam pytanko. Wybieram sie na filologie angielska nauczycielska. Mieszkam w okolicy Katowic, ale pozostaje mi tylko wybor jakiejs uczelni prywatej, poniewaz pracuje i nie moge sobie pozwolic na studia dzienne,a zaocznych licencjackich w panstwowej nigdzie w poblizu nie wynalazlam. Stad moje pytanie - gdzie studiowac? Biore pod uwage Gallusa w Katowicach i ewentualnie Akademie Polonijna lub Wyzsza Szkole Lingwistyczna w Czestochowie. Dodam ze jestem nastawiona na nawal nauki. czy ktos moze mi udzielic informacji na temat tych uczelni? Sa warte zachodu? Dzieki i pozdrawiam :-)
Anglistyka na Gallusie jest teraz bardzo wypasiona, ale słono się za to płaci. Ja bym uszeregował te uczelnie w takiej kolejności: Gallus, WSL, AP
Dzieki. Gallusa biore najbardziej pod uwage. Pytalam w szkole o ta specjalnosc nauczycielska z rosyjskim zaoczna, ale juz mnie uprzedzili ze chyba kierunek nie powstanie. A ze studia drogie to wiem, ale wszystkie zaoczne (filologia) sa w porownywalnych cenach wiec to nie gra roli.
A ja słyszałam, że Uniwersytet Śląski właśnie otworzył studia niestacjonarne - filologię angielską z językiem chińskim,program tłumaczeniowy. Warto zadzwonić i się dowiedzieć.
Tak, otworzyl studia niestacjonarne ale wieczorowe. Zaocznych nadal nie ma
Uniwersytet Sląski od roku 2007/2008 uruchamia studia licencjackie angielski język biznesu i rosyjski język biznesu dzienne i zaoczne. A może to będzie odpowiadało. Pozdrawiam
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa