Jaki tryb zajec od lutego?

Temat przeniesiony do archwium.
Witam!
Po raz pierwszy chcialbym sie zapisac do szkoly jezykowej.W przyszlosci mysle nad zdawaniem egzaminu FCE
Jednak mam problem,mianowicie jest teraz styczen,myslalem ze spokojnie moge sie zapisac do szkoly jezykowej zaczynajac od semestru w lutym.Jednak z tego co czytalem w internecie,wszytkie kursy,tudziez zajecia sa w trybie rocznym ,tj.poczwszy od pazdziernika do czerwca!
Wiec moje pytanie...Co robic:)? Niechce czekac do pazdzierinka,bo napewno tez minie mi zapal..Czy jest jakas mozliwosc zapisania sie od lutego i gdzie i w jakiej formie?
Z gory dzieki
>napewno tez minie mi zapal..Czy jest jakas mozliwosc zapisania sie od
>lutego i gdzie i w jakiej formie?

jest, oczywiście.
tak samo jak można dojść do grupy w trakcie roku jeśli są miejsca.
To wszystko może się różnić w zależności od szkoły dlatego najlepiej zadzwoń do szkoły, która cię interesuje i się o to zapytaj.
Jest jeszcze jedna możliwość-jeśli znajdzie się więcej osób chętnych na taki kurs teraz, od lutego to wydaje mi się, że w żadnej szkole językowej nie powinieneś mieć problemu z rozpoczęciem kursu od lutego. problemem tu może być termin egzaminu końcowego ale myślę, że jeśli znajdziesz jeszcze parę takich osób jak Ty to już od lutego zaczniesz naukę. Ale też zgadzam się z przedmówczynią,że najlepiej będzie jak zadzwonisz do szkól i tam się wszystkiego dowiesz.
Pozdrawiam
Witam, ja polecam wszystkim Callana, wiem że sposób nauki jest róznie oceniany
ale ze mną było tak:
2 lata nauki u Callana
1 rok przygotowania do FCE i zdany z sukcesem egzamin
chcę dodać że wcześniej uczyłam się tylko niemieckiego i rosyjskiego
a z ang tyle kontaktu co piosenki i filmy czyli niewiele
każdemu polecam choc spróbować
można się zapisywac przez cały rok
wczesniej zwykle jest test
wiele szkół prowadzi zaęcia w wakacje
i wogóle tryb nauki zależy od grupy tzn można się dogadac o długości pzerw typu ferie i święta ale to zależy od zgrania grupy
Polecam Callana polecam szkoły TOP

»

Pomoc językowa - tłumaczenia

Zostaw uwagę